Sistem halkın inancıyla barışmalıdır

Sistem halkın inancıyla barışmalıdır

Toplumda artan ahlaki yozlaşmaya dair önemli değerlendirmelerde bulunan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Sami Tanrıverdi, sistemin, halkın inancıyla barışması gerektiğini söyledi.

Toplumda oluşan ahlaki yozlaşma ile ilgili konuşan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Sami Tanrıverdi, yozlaşmanın sistem kaynaklı bir durum olduğunu belirterek ahlaki yozlaşmanın önüne geçilebilmesi için öncelikli olarak sistemin halkın inancıyla barışması gerektiğine vurgu yaptı.

Ahlaki yozlaşmanın artmasında sistemin büyük bir payının olduğunu ifade eden Tanrıverdi, “Allah-u Teâlâ, Kur’an-ı Kerim’de zinayı net bir şekilde açıklamıştır. Zinadan ne şekilde uzak durulacağını ve toplumun bu illetten nasıl kurtulacağını dile getirmiştir. Bugün mevcut sistem Allah-u Teâlâ’nın belirlediği yasaları uygulamadığı için bu tür işlerin yaygınlaşmasında sistemin payı büyüktür. Bunun en büyük müsebbibi sistemdir. Sistem, bu halkın inancıyla barışmadığı müddetçe ahlaksızlıkların daha da artacaktır.” şeklinde konuştu.

“Dizi ve filmler halkın inancına saldıran birer azgın düşman”

Televizyondaki yapıtların adeta halkın inancına karşı savaş açtığını belirten Tanrıverdi, “Bariz bir şekilde ortadadır ki; televizyonlarda ki filmler ve diziler bu halkın inancına ters düşen ve halkın inancını bozmaya çalışan yapıtlardır. Bunlar devletin kontrolünde olmasına rağmen bu dizi ve filmler her gün halkın inancıyla azgın bir düşman gibi savaşmaktadır. Bunlar düzeltilmediği müddetçe bu işler daha da artacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Erkek ve kızların fuhşa bulaşmaması için evlilik en güzel çözümdür”

İslami ahlak ve prensipler doğrultusunda bir gençliğin yetiştirilmesi gerektiğini ve fuhşa karşı evliliğin ciddi bir çözüm olduğunu aktaran Tanrıverdi, son olarak şöyle konuştu:

“İslam’da buluğ çağına eren erkek ve kızların fuhşa bulaşmaması için evlilik gerçekten bir çözümdür. İkinci bir husus ise eğer biz bu gençleri İslami bir ahlak ile yetiştirirsek toplumla devlet el ele vererek dindar bir gençlik yetiştirirse bunların büyük faydası olur. Bugün, okullarda eğitimimiz ve diğer bir sürü işimiz İslam dışı bir ahlakla yürütülüyor. Hal böyleyken biz durumdan şikâyetçi olursak kendimize hakaret etmiş oluruz. İslam’a dönmedikçe İslami ahlak ve prensipleri kendimize rehber edinmediğimiz müddetçe zarar ederiz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.