Siyonist soykırımda şehit sayısı 9 bin 770 oldu

Siyonist soykırımda şehit sayısı 9 bin 770 oldu

Gazze Sağlık Bakanlığı, işgal bombardımanında şu ana kadar 4 bin 800'ü çocuk ve 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, tam bir ayı geride bırakan siyonist vahşet saldırganlığında şehit, yaralı ve kayıp sayısına ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra işgalin Gazze'deki soykırımı nedeniyle 4 bin 800'ü çocuk ve 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

İşgalin son 24 saatte 24 katliam gerçekleştirdiğini ve bu katliamlarda 243 kişinin şehit olduğunu aktaran El Kudra, şu ana kadar şehit olan ve yaralananların yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu vurguladı.

El Kudra enkaz altında 1.270'i çocuk olmak üzere 2 bin 660 kişinin kaybolduğuna dair ihbar alındığını belirtti.

Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin, işgalin yakıt engeli nedeniyle yaralı ve hastalara gerekli sağlık hizmetini tam olarak sağlayamadığı ve tamamen durmaları için sadece birkaç saatleri olduğu konusunda uyaran El Kudra, tüm taraflara, yakıt da dahil olmak üzere yardım akışı için güvenli bir koridor sağlamaya çağırdı.

El Kudra, işgalin sözde güvenli koridor açıklamalarının da yalan olduğuna dikkat çekerek, bu güzergahların halkı saldırmak için kullanıldığını kaydetti.

Üst üste üçüncü gündür yaralıları Mısır hastanelerine sevk edemediklerini ifade eden El Kudra, işgalin kasıtlı olarak ambulansları hedef aldığını, bunun da yaralıları Mısır sınırına taşımayı engellediğini vurguladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.