"Siyonist ümmetin dağılmışlığından cesaret alıyor"

"Siyonist ümmetin dağılmışlığından cesaret alıyor"

Siyonist İsrail askerlerinin Müslümanların 3.Mukaddesatı ve ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıyı Şırnak'taki sivil toplum kuruluşları şiddetle kınadı. STK'lar Siyonist İsrail'in bu cesareti Müslümanların parçalanmışlığından ve vurdumduymazl

ŞIRNAK- İsrail askerlerinin Müslümanların 3.Mukaddesatı ve Müslümanların ilk kıblesi konumundaki Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıyı Şırnak’taki sivil toplum kuruluşları şiddetle kınayarak, Müslümanların mabetlerine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını, bu davranışın kitlesel kınanması gerektiğini ve devletin buna somut adımlarla karşılık vermesini beklediklerini ifade ettiler.

 

Şırnak Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar, İsrail’in saldırılarının ilk olmadığını belirterek, son yapılan saldırıyı saygısız, edepsizlik ve alçak bir saldırı olarak nitelendirdi.

 

Tatar, Siyonistlerin saldırılarının kabul edilemez bulduklarını ifade ederek, bu saldırının tüm İslam coğrafyası tarafından kitlesel olarak kınanması gerektiğini ve somut adımlarla bu saldırıları gündeme getirilmesi gerektiğini belirti.

 

Ne zaman Müslümanlar arasında bir boşluk olsa Siyonistlerin bundan cesaret alarak mukaddesatlara saldırdığına dikkat çeken Tatar daha sonra,’’ Ümmetin vurdumduymazlığı onların parçalanması bu onlara fütursuzca saldırmalarına yol açıyor. Bu şekilde Müslümanlara nefret tohumlarını ekip onları üzmeye çalışıyor. İnşallah bu son saldırı Müslümanların uyanmasına vesile olur. Bu bir ilk değildir ama inşallah son olur diye umut ediyoruz’’ diye açıklamada bulundu.

 

Müslüman ülkelerin liderleri, elçilerin saldırıya ve saygısızlığa tepki koymaları gerektiğini dile getiren Tatar, tepkilerin sadece göz boyama tepkisi değil daha çok somut adımlarla siyasi ve ekonomik olarak el atmalarını beklediklerini dile getirdi.

 

İsrail’in şiddetten nemalanan bir Siyonist devlet olduğunu hatırlatan Tatar, “Bütün Türkiye’deki STK’lar devlet büyükleri ve vatandaşlarımız kitlesel açıklamalarla tepiler dile getirilmelidir. Müslümanların kesinlikle mukaddesatlarına el atanların yanına kalmayacaklarını bilmeleri bu sesimi duyurarak, Müslümanların ekonomik olarak da İsrail mallarını boykot edip almamaları konusunda bir bilinçlendirme çalışması tekrardan hayata geçirmemiz gerekir diye düşünüyorum’’ifadelerini kullandı.

 

Şırnak Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Cihan Birlik ise, Müslümanların 3.büyük mukaddesatlarından biri olan Mescidi-i Aksanın Siyonist askerleri tarafından postallarıyla içeri girmesi ve Kuran-ı Kerimleri sağa sola atmasını Müslümanlara çok büyük bir saygısızlık ve ahlaksız olarak gördüklerini belirtti.

 

Birlik, bu durumun bile bir savaş nedeni olması lazım gelirken Müslümanların buna duyarsız kalmayıp tepkilerini daha sert bir şekilde ifade etmesi gerektiğini söyledi.

 

Birlik daha sonra, “Mescid-i Aksa’da kılınan bir namaz başka yerde kılınan namazdan bin derece daha hayırlıdır böyle kutsal bir mekânın necis ayaklarla basılması ve dağıtılmasını asla kabul edilemez buluyoruz ve nefretle kınıyoruz’’diye açıklamada bulundu.

 

Şırnak Toplumsal Çalışmalar Derneği Başkanı Ekrem Bayık ise, İsrail Siyonist askerlerinin bu yaptığı ilk saldırının olmadığını bunun karşısında Müslümanların izzetli bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

 

Bayık son olarak, “Siyonist İsrail bu cesareti Müslümanların parçalanmışlığından ve vurdumduymazlığından almaktadır. Bugüne kadar sessiz kalanlar bundan sonra kalmamalı ve acilen tepkilerini ortaya koymaya Mescid-i Aksaya sahip çıkmaya davet ediyoruz’’diye kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.