Solhan'da Kur'an Ziyafeti

Solhan'da Kur'an Ziyafeti

Eğitim Bir-Sen Solhan şubesi tarafından düzenlenen Kur'an Ziyafeti programına İran'dan Ahmed Ebul Kasımi, Güney Afrika'dan Abdurrahman Sadien katıldı.

BİNGÖL - Solhan Eğitim Bir-Sen şubesi tarafından düzenlenen Kur’an Ziyafeti programına İran’dan Ahmed Ebul Kasımi ve Güney Afrika’dan da Abdurrahman Sadien iştirak ettiler.

 

Yoğun bir katılımın olduğu programda Solhanlıların duygulandığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

 

Kur’an okunduğunda manevi atmosferin doruğa çıktığını belirten Solhanlılar bu tür etkinliklere olan ihtiyacın had safhada olduğunu belirttiler.

 

Kur’an’la olan münasebetlerin dumura uğratıldığını, Kur’an’dan uzaklaştırmak için yoğun gayretlerin olduğunu, bu noktada gayret sahibi her Müslüman’ın gerek fert olarak, gerekse topluluk olarak azami derecede çalışmasının elzem olduğunun altını çizen Solhan halkı, bu tür programların sürmesini istediler.

 

İran’lı Dünya Kur’an Okuma birincilerinden Ebul Kasımi, “Buraya gelirken doğaya baktığımda kendimi memleketimdeymişim gibi hissettim. İnsanları çok sıcakkanlı buldum” dedi.

 

Güney Afrika’dan katılan Abdurrahman Sadien ise, “Türkiye’de 60’tan fazla ilde yüzlerce programa katıldım. Diğer ülkelerden ziyade en güzel ilgiyi Türkiyelilerin gösterdiğini gördüm” ifadelerini kullandı.

 

Program bitiminde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Ebul Kasımi ve Sadien, Solhanlılarla bol bol fotoğraf çektirdiler. (Behçet Aslan / Bayram Kurtaran - İLKHA)                       

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.