Solhanlı öğrenciler Tefsir Yarışmasında derece yaptı

Solhanlı öğrenciler Tefsir Yarışmasında derece yaptı

Hutbe Yarışmasında Bingöl il birinciliği bulunan Arapça yarışmasında ise bölge yarışmalarına katılan Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye geneli yapılan tefsir yarışmasında da derece yaptı.

BİNGÖL - Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği ile www.arapcayarismalari.org.tr’nin ortaklaşa düzenlediği Türkiye Geneli İmam Hatip Okulları arası tefsir yarışmasına Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 12 çalışma ile katıldığı ve yapılan değerlendirme sonucunda 4 çalışmanın derece yaptığı öğrenildi.

 

9. sınıfların İhlas, 10. Sınıfların Kevser ve 11. Sınıfların ise Kafir’un Sürelerinden sorumlu olduğu ve çeşitli tefsirlerden faydalanarak kendi yorumları ile hazırladıkları çalışmaların değerlendirmeleri geçtiğimiz hafta açıklandı.

 

12 çalışma ile Türkiye Geneli İmam Hatip Okulları arası tefsir yarışmasına katılan Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Filiz Bozkurt ve Zeynep Döğer 9. sınıflar düzeyinde,  Aylin Boz 10. Sınıf düzeyinde ve Muhammed Metin Akdeniz ise 11. Sınıf düzeyinde derece yaptılar.

 

Dereceye giren öğrencilere Akademi Arapça tarafından 1 yıl süreyle ücretsiz Arapça eğitimi, MP4 çalar, tefsir kitabı ve Kur-an´ı Kerim hediye edildiğini söyleyen Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Selahattin Akdeniz, öğrencileri tebrik edip başarılarının devamını diledi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.