"Sorunlarımız belediye tarafından biliniyor ama ilgilenen yok"

"Sorunlarımız belediye tarafından biliniyor ama ilgilenen yok"

Bingöl'ün merkeze bağlı Gözer Mahallesi'nde yaşayanlar, su temini, yol yapımı ve çöplerin toplanması gibi hususlarda sorun yaşadıklarını ancak kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirtiyor.

Bingöl'deki geniş su kaynaklarına rağmen günlerdir yaşanan kesintiler nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyorlar.

Kent merkezinde bulunan Gözer (Şenik) Mahallesi'nde içme suyu temini, yol yapımı ve çöplerin toplanması gibi hizmetlerden mahrum olduklarını belirten mahalleli, yetkililerin sadece seçim döneminde gelip oy istediklerini, onun dışında kendileriyle ilgilenmediklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gözer Mahallesi Muhtarı Zumri Kınaş, yetkililere seslenerek, söz konusu sorunlarına çözüm istedi.

Kınaş, "Mahalle olarak Bingöl Belediyesine bağlıyız. Merkez mahalleleri ile statümüz aynıdır. Buranın tüm yetkileri belediyeye aittir. Yol, içme suyu, çöp ve diğer tüm hizmetlerden belediye sorumludur ve bunları yapması lazım. Bu hususta mahalle olarak hizmet alamıyoruz. Belediye başkanı başta olmak üzere tüm belediye yetkilileri ile görüşmemize rağmen hizmetler konusunda yeteri kadar mahallemize gereken ilgi verilmiyor." dedi.

"Buradaki sorunlar belediye tarafından biliniyor ama ilgilenen yok"

Belediye yetkililerinin, mahallelerindeki bu sorunlardan haberdar olmalarına rağmen kendileriyle ilgilenilmediğini dile getiren Kınaş, sözlerine şöyle devam etti: "İçme suyu sıkıntısının çözülmesi konusunda iki yıldır belediyeye gidip geliyorum. Sorunu bilmelerine rağmen gelip çözmediler. Mahallede evler arasında yükseklik yani kot farkı olduğu için su bazı evlere gitmiyor. Bir evde su akıyorsa diğer evde akmıyor. Belediye yetkilileri gelip bakıyorlar, 'Tamam' deyip gidiyorlar. En son şunu söylüyorlar: Dua edin ki biz bir kuyu vuralım, kuyuda su çıksın ki size bunu verelim. Mahallemizin içinde bir depo vardır, oradan su verilmiyor. 'Size kuyu açacağız.' diyorlar. Yol sorumumuz da var. Buradaki tüm sorunlar belediye tarafından biliniyor ama ilgilenen yok. Su olmadığı için çok büyük sıkıntı yaşıyoruz."

Çöplerinin ya haftada bir defa toplandığını ya da hiç toplanmayıp, uzun süre olduğu yerde kaldığını ifade eden Kınaş, bu durumda mahallelinin, çöp kokusundan rahatsızlık duyduğunu sözlerine ekledi.

İçme suyu sıkıntısını yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Mahsum Kamburu, "İçme suyumuz yetersiz. Mahallenin yukarı kısmında depo var, oradan mahalleye su gelmiyor. Sadece birkaç eve vermişler. Mahallenin alt kısmına ve diğer evlere Şemo Deresi'nden gelen şebeke suyundan veriliyor. Su yetersiz olunca birçok eve su çıkmıyor ve dolayısıyla şu an birçok eve su gelmiyor. Mahallemizde taziye var. Su olmadığı için bidonlarla su taşıyıp, çay yapıyor ve bunu ihtiyaç duyulan başka işlerde kullanıyoruz. Günlük yaşamın en önemli ihtiyacı olan suyun yokluğunun sıkıntısını yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"Belediyeye bağlıyız ama hizmet göremiyoruz"

18 yıldır bu mahallede yaşadıklarını anlatan Muttalip Kamburu, şunları söyledi: "Suyun yanında yol sıkıntımız da var. Mahallemizin çevre düzenlemesi yok. Yeşil alan ve parkımız yok. Çocuklarımızın oyun oynayacağı bir alan yok. Mahallenin kaldırımı yok. Mahalle miyiz, köy müyüz? Biz de artık nereye bağlı olduğumuzu bilmiyoruz. Belediye, 'Siz bize bağlı değilsiniz.' diyor. İl Özel İdaresine gidiyoruz, 'Bize bağlı değilsiniz.' diyorlar. Biz de şaşırdık kaldık. Yollarımız bozuk, birkaç gün sonra yağmur, kar yağarsa her taraf çamur deryasına döner. Çöplerimiz toplanmıyor, alınmıyor. Anlayacağınız hizmet sıfır. Seçim döneminde buraya oy için gelenler sıkıntıları not alıyorlar ama geri dönüş olmuyor. Mevcut sıkıntılar devam ediyor."

İnternet hattı çekilmediği için mahallelerinde internet olmadığını belirten Mursel Kişeçok, merkeze bağlı olmalarına rağmen birçok konuda olduğu gibi internet konusunda da hizmet alamadıklarını ifade etti.

"Yetkili amcalardan park istiyoruz"

Mahallede park ve yeşil alan olmadığı için yoldaki çamur ve kumda oyun oynadıklarını dile getiren çocuklardan Barış Kınaş ise "Sevgili yetkili amcalar! Gittiğimiz her mahallede park ve oyun alanlarını gördük ama kendi mahallemizde park olmadığı için sokaklarda kumların içinde ve mahalle köşelerinde oynuyoruz. Gittiğimiz sokaklarda top oynadığımız zaman toprak yaptığımız için hep azar işittik. Yetkili amcalardan park istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat - İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.