"Söz Söyleyemeyen silaha sarılıyor"

"Söz Söyleyemeyen silaha sarılıyor"

Toplu açılışlarda bulunmak için Ergani'ye gelen Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada söz söyleyemeyenlerin silaha sarıldığını söyledi.

DİYARBAKIR - Ergani'de toplu açılış törenlerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasında PKK' ye göndermede bulunarak "Silahını göm sözünle gel. Sözü olan varsa silahını gömsün" ifadelerini kullandı.

Ergani Stadı'nda konuşan Erdoğan, silahların gömülmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Söz silahtan daha etkilidir. Sözü olan varsa silahını gömsün dedik. Sözüne güvenmeyen silaha sarılıyor. İşte biz silahı göm diyoruz. Sözünle gel tatlı dille gel."
Şivan Perwer ve İbrahim Tatlıses'in dün Diyarbakır'da hasret giderdiklerini belirten Erdoğan, bu ülkede birçok sanatçının dilinden ve etnik kökeninden dolayı horlandığını ifade etti.

Ergani topraklarının bereketli olduğunu ifade eden Erdoğan, Ergani topraklarında büyük şairler ve düşünürlerin yetiştiğine dikkat çekerek Ergani'nin kültürü ve bereketli topraklarıyla Türkiye'ye zenginlik kattığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı açılış törenine başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergani'de 8 ayrı eserin açılışını yapan Erdoğan, daha sonra Diyarbakır gezisini tamamlamak üzere Eğil'e doğru yola çıktı. (Ömer Yasin Ergin/Hamza Adiyaman-İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.