Süne ile mücadele çalışmaları başladı

Süne ile mücadele çalışmaları başladı

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, süne ile mücadele kontrollerine başladı.

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 5 ekipten oluşan  22 teknik personel ile Süne (Eurygaster İntegriceps) Mücadelesi Programı kapsamında sürvey çalışmalarına başladı.

Konu hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Sadık Yalçın, “Çalışmalarda öncelikle Süne Nimf yoğunluğunun oranı tespit edilecek. Sürvey çalışmaları sonrası Batman merkez, Kozluk ve Beşiri ilçeleri ile köylerinde ilaçlama yapılıp yapılmayacağı tespit edilecek. İlaçlamaya girecek alanlar belirlendikten sonra köy muhtarı ve çiftçilere bildirilecek. Süne Sürvey ekipleri ayrıca, tarlalarda, köy ve mahallelerde çiftçilere yönelik bilgilendirme çalışmalarında da bulunacak. Erken dönemde Süne Erginine Kimyasal Mücadele yapanlara 5996 sayılı Kanuna göre 3 bin TL para cezası verilecek.” dedi.

Üreticilerin mağdur olmaması ve süne zararından etkilenmemesi için yapılan duyuruların dikkate alınması uyarısında bulunan Yalçın, “Hububat alanlarının önemli bir zararlısı olan süne, verimi azaltmakla kalmamakta kalitede de önemli kayıplara sebebiyet vermektedir. İlimizin önemli hububat ekim alanına sahip olması, süne mücadelesi çalışmalarını daha da önemli kılmaktadır. Sadece verimi değil kaliteyi de arttırarak, insanımıza kaliteli ve güvenli gıda teminindeki çalışmalarımız devam edecek.   Müdürlük olarak süne ile mücadele çalışmalarımızı hassasiyetle devam ettireceğiz.” diye konuştu.(İLKHA)

 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.