Tanker şoförleri, pasaport ve ehliyet bırakma eylemi yaptı

Tanker şoförleri, pasaport ve ehliyet bırakma eylemi yaptı

Tanker şoförleri kendilerine Akaryakıt Taşımacılığı İzin Belgesi verilmediğini iddia ederek, Habur Sınır Kapısı yanında bulunan Tır Parkı sahasında pasaport ve ehliyetlerini yere bırakma eylemi yaptılar.

ŞIRNAK- Özel firmalara ait araçlar ile Irak’tan yurda akaryakıt taşımacılığı yapan tanker şoförleri,  kendilerine Akaryakıt Taşımacılığı İzin Belgesi verilmediğini iddia ederek 30 Temmuz’da Silopi Tır Parkı Sahası’nda araç kontaklarını kapatıp eylem yapmışlardı. Eylemci şoförler, Silopi ilçe merkezinde basın açıklaması düzenleyerek, Ulaştırma Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Transit Daire Başkanlığı’ndan randevu alıp sorunlarının çözülmesi için Ankara’ya, aralarında STK ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu bir heyet göndermişlerdi.

 

Ancak Ankara’dan herhangi bir olumlu sonuç almadıklarını belirten şoförler,  bu gün yine eylem yaparak bu defa pasaport ve ehliyetlerini yere atarak eylem yapmaya başladılar.

 

Mağdur olduklarını belirten şoförlerden Bayar Karatay bir aydır çalışmadıklarını ve çok zor durumda olduklarını belirterek, “Cebimizde kimliğimiz ve pasaportumuz olduğu halde bize Akaryakıt Taşımacılığı İzin Belgesi vermiyorlar. Çok zor durumdayız günlerdir çalışmıyoruz. Eğer ki bu sorun çözülmezse gerekirse Uluslararası ipek yolunu trafiğe kapatacağız ve herhangi bir aracın geçmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

 

Tanker şoförlerinin eylem yaptığı alana gelen AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, daha önce bu sorun için Ankara’ya gittiğini ve bu sorun çözülene kadar tekrar gideceğini söyledi.

 

Şoförler akaryakıt taşımacılığı yapan araçların Irak bölgesine geçiş yapmalarına izin vermeyip onları Silopi ilçe merkezine tekrar gönderdiklerini ve eylemlerini sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi. (İlyas Tunç – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.