Tarsus’ta 194 aileye yardım yapıldı

Tarsus’ta 194 aileye yardım yapıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde hayırlı hizmetlerinin sürdüren Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, Mayıs ayı faaliyet raporunu açıkladı.

Yaptığı hayır çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, Mayıs ayı faaliyetleri kapsamında 194 aileye toplam  6 bin 140 TL değerinde yardım yapıldığını belirtti.

Komisyon adına açıklamayı yapan Mustazaflar Cemiyeti Yardım Komisyonu Başkan Yardımcısı Ramazan Tekyıldız,   “ Recep’i  Şaban’ı içinde bulunduran  mübarek 3 ayların sonuncusu olan  Ramazan ayına sayılı günler kala, mağdur ve muhtaçların yüzünü  bir nebze de olsa güldürebildiysek Cenab-ı Allah’ a hamd olsun. Rabbimizden niyazımız bu hayırlı ayda, komisyon üyelerimize çalışmalarında daha fazla şevk vermesi, kardeşlerimizin azmini ve gayretini arttırmasıdır.”dedi.

Tekyıldız:  “Yardımlarımızın içeriği ise şöyle: 5 aileye 250 TL değerinde gıda paketi, 160 aileye 640 TL değerinde ekmek, 1 kişiye 100 TL değerinde sıcak yemek, 15 aileye bin TL değerinde giyim, 8 aileye bin 500 TL değerinde ev araç-gereçleri, 1 aileye 200 TL ev tadilat masrafı ve son olarak da 4 aileye 2 bin 450 TL nakdi yardım yaparak  Mayıs ayı faaliyetlerimizi sonlandırdık.” şeklinde konuştu.

Hayırseverlere çağrı da bulunan  Tekyıldız, şu ifadelere yer verdi: “Mübarek Ramazan ayının yaklaşması hasebiyle özelde Tarsuslu hayırseverlerimize, genelde ise tüm  hayırseverlere çağrıda bulunmak istiyorum. Şu güzel Tarsus’umuzda yerelde tespit edebildiğimiz bine yakın mağdur aile ve sayısı 15 bini bulan Suriyeli aile ikamet ediyor. Bu noktada vicdan sahibi olan herkesi Ramazan ayında yardıma muhtaç insanlara, ister bizlerin aracılığıyla isterlerse bizzat kendilerinin gidip yardımlarını yapmalarını tavsiye ediyorum.  Şimdiye kadar yapılan yardımlarda bizlerden desteklerini esirgenmeyen hayırseverlerimize, dernek üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyor. Allah kendilerinden razı olsun diyorum.” dedi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.