Tarsus’ta PKK’liler 3 okulu yaktı

Tarsus’ta PKK’liler 3 okulu yaktı

Tarsus’ta, Güneydoğudaki olayları protesto etme bahanesiyle PKK’liler tarafından Kürtlerin yoğun olduğu mahallelerdeki 3 okula yapılan saldırı sonucu, bir okul tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, 2 okulda ise ağır hasar meydana geldi.

Tarsus’ta Güneydoğudaki olayları protesto etme bahanesiyle PKK’liler tarafından Pazar gününden bu çıkarılan olaylarda, 13 yaşındaki bir çocuk silahla vurularak hayatını kaybederken, PKKlilerin    çoğunlukla Kürtlerin yaşadığı  mahallelerdeki 3 okula  saldırması sonucu, bir okul  tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi, 2 okulda da ağır hasar oluştu.

Önceki gün Fahrettin Paşa Mahallesinde bulunan Fahrettin Paşa İlk ve Ortaokulu ile ana sınıfına saldıran PKK’liler, okulu ateşe vererek tamamen yanmasına neden oldu.

Yine dün gece meydana gelen olaylarda ise, Şahin Mahallesinde bulunan Emine Boro Ortaokuluna 2 defa Molotoflarla saldıran PKK’liler,  okulda büyük çapta hasar oluşmasına neden oldu. Okuldaki yangını söndürmeye giden itfaiye ekiplerine de PKK’liler tarafından saldırı girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Öte yandan dün gece Barbaros Mahallesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet İlk ve Orta Okulu da PKK’lilerin hedefindeydi. Okula atılan Molotoflar yangına neden olurken,  çıkan yangına polis ekipleri panzerle müdahale ederek yangını büyümeden söndürdü.

Vatandaşlar, eğitim sistemini eleştirmek için her fırsatta meydana çıkan eğitim sendikalarının, PKK’nin  okulları yok etme girişimine ses çıkarmamalarının, akıllarında soru işaretlerine neden olduğunu belirttiler. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.