Tartı aletleri denetlendi

Tartı aletleri denetlendi

Ağrı Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce, merkez ve ilçelerde bulunan iş yerlerindeki teraziler denetlendi.

Ağrı Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Murat İbik ile ölçü ve ayar memurları tarafından, Ağrı il merkezi ve ilçelerinde faaliyette bulunan AVM, manav, kasap, pasta hane, eczane, kuyumcu ve marketlerde kullanılan teraziler denetlendi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müdür Vekili Murat İbik, "İlimizde faaliyette bulunan iş yerlerinde kullanılan terazilerin 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında müracaatta bulunan esnafların elektronik terazileri ile ilgili olarak Yetkili Muayene Servisi tarafından yapılan muayene ve damgalama işlemleri yerinde görülerek, söz konusu tartı aletlerinin doğru çalışıp çalışmadıkları denetlenerek kontrol edildi. Denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşılmadı.

İş yeri sahipleri terazilerinin muayene ve damgalanması hakkında bilgilendirilerek denetimlerin hem vatandaş hem de esnafı korumaya yönelik olduğu beyan edilerek, Mevzuatta belirtilen sorumlulukları yerine getirmeyen tartı aleti sahiplerine idari para cezası uygulanacağı belirtilerek, esnafımıza bu hususta gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapıldı." dedi.

İbik, ilgili Kanunun 9. maddesinin (c) bendi gereğince vatandaşların maddi zarara uğramaması adına ani denetimlerin rutin olarak devam edeceğini belirtti.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.