Taşlıçay  Köylülerinden PKK medyasına yalanlama-video-foto

Taşlıçay Köylülerinden PKK medyasına yalanlama-video-foto

PKK medyasının HÜDA PAR'a silahlı eğitim haberini yalanlayan Bingöl’ün Karlıova ilçesi Taşlıçay köyü halkı, köylerinde HDP'ye az oy çıkması nedeniyle bu tür iftira ve saldırılara maruz kaldıklarını belirtti.

PKK medyasının HÜDA PAR'a fazla oy çıkan köy ve beldeleri karalamaya yönelik haberleri sürüyor. Son olarak Karlıova ilçesi Taşlıçay köyünde asker, polis ve korucuların HÜDA PAR’a silahlı eğitim verdiği yönünde haberlere yer veren PKK medyasına sert tepki gösteren köy halkı, bu tür iftira ve saldırılara maruz kalmalarının tek sebebinin köylerinde HDP'ye az oy çıkması olduğuna dikkat çekti

Böylesi yalan haberlere alışkın olduklarını söyleyen Taşlıçay köyünden Necmettin Uçar, daha önce de bu tür iftiralara maruz kaldıklarını belirterek köylerinin herkese açık olduğu isteyen herkesin gelip böyle bir şeyin olup olmadığını görebileceğini söyledi.

Bu köyde HÜDAPAR'a fazla oy çıktığı için PKK medyasının hedefi olduklarını belirten Uçar, "Artık bu tür yalan haberlere kimse inanmıyor. Galiba onlar da yaptığı haberlere inanmıyor. Uydurma şeyleri getirip haberleştiriyor ve daha sonra insanlar arasında fitne ve fesada yol açmaya çalışıyorlar." dedi.

İnsanların fikir ve görüşlerine saygı duymayanlar için yalan ve iftiranın hiçbir önemi olmadığını söyleyen köy sakinlerinden Nezir Demir ise PKK medyasının böyle yalan haberlerle köylerini hedef haline getirmesinin nedeninin, HÜDA PAR'a fazla oy çıkması olduğunu belirtti.

90’lı yıllardan beridir PKK ve yandaşlarının iftira ve saldırılarına maruz kaldıklarını belirten köylülerden Yüksel Sönmez, "Köyün gençleri zaten Silikozis hastasıdır. Ot biçme dönemidir, hayvanları otlatma ve diğer işlerimiz dururken bir silah eğitimi eksikti. Bunu küçük bir çocuğa bile söylesen gülerler. Bir de köyümüz herkese açıktır, gizli saklımız yok, isteyen istediği zaman gelip köye bakabilir. Bırakın köyün içini köyün yakınlarında herhangi bir karakol dahi yoktur. Herkes biliyor ki bu köyde HDP'ye az oy çıktığı için PKK medyası bizi karalamaya çalışıyor. Fakat artık kimse onların iftiralarına inanmıyor aslında kendileri bile inanmıyor.” dedi.

7 Haziran genel seçimlerinde Taşlıçay köyünde açılan sandıklarda, HDP'ye 55, AK Partiye 14, HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız aday Said Şahin'e 439 oy çıkmıştı.

Hatırlanacağı üzere 30 Mart yerel seçimlerinin ardından HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki PKK tarafından düzenlenen saldırılarla katledilmişti. Genel seçimden sonra PKK medyasında böyle bir haberle Taşlıçay köyünü hedefe koyması PKK'nin olası saldırılarına zemin mi hazırlanıyor sorusunu akıllara getirdi.

Öte yandan yaptığı yalan haberle Karlıova ilçesinde halkı birbirine karşı kışkırtmak isteyen PKK medyası, daha öncede ilçede kepenk kapatmak istemeyen esnafa saldıran PKK yandaşlarını mağdur, esnafı saldırgan göstermişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.