Uludere sınırında köylü-asker gerilimi

Uludere sınırında köylü-asker gerilimi

Şırnak'ın Uludere ilçesinde Irak sınırında bir grup vatandaşla ile güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktığı belirtiliyor. İddiaya göre, kaçakçılığa giden yakınlarını bekleyen vatandaşlarla asker arasında tartışmalar çıkttı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Andaç Köyü'nden bir grup, bu sabaha karşı kaçak mazot getirmek için gizlice Irak tarafına geçti.

Güvenlik güçleri dönüş yolunda farkettikleri kaçakçıları durdurdu. Irak tarafına geçen yakınlarından haber alamadıklarını belirten köyüler de sınıra gitmek isteyince gerginlik çıktı. Bölgeye takviye güvenlik gücü sevkedildi.

Güvenlik güçleri ile köylüler arasındaki gerginliğin devam etmesi üzerine Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek ve 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, Sikorsky helikopter ile olay bölgesine geldi

Vali Zeyrek ve Tümgeneral İnce'nin köylüleri ikna etmek için görüşmeler yaptı.

Akşam saatlerinde köylülerin katırlarıyla geri dönüş yapması üzerine sınırdaki gerginlik sona erdi. 

Sınırda yakınları tarafından karşılanan köylüler, sabah saatlerinde sınırı geçtikten sonra sınırın sıfır noktasında hava hareketliliği ve asker sevkiyatı nedeniyle tedirgin oldukları için gruplar halinde vadilerde beklediklerini söyledi. Askeri hareketliliğin sona ermesi üzerine geri dönebildiklerini kaydeden köylüler, yakınlarıyla birlikte Andaç Köyü’ne döndü.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.