Ulusal Kürt Kongresi süresiz ertelendi

Ulusal Kürt Kongresi süresiz ertelendi

Daha önce üç defa ertelenen Ulusal Kürt Kongresi bu sefer süresiz ertelendi ancak organizasyon komitesi çalışmaya devam edecek

Uzun zamandır gündemde olan Ulusal Kürd Kongresi, bir kez daha belirlenmeyen bir tarihe ertelendi. Daha önce sırasıyla 23 Ağustos, 23 Eylül, 25 Ekim'e ertelenerek bir türlü yapılamayan kongrenin bu yıl toplanması zor görünüyor. Kongre için düşünülen 600 kişilik üyenin dağılımı üzerinde bölgelerin anlaşamadığı iddia ediliyor.

Kürt Kongresi hazırlık komisyonu üyesi Gafur Magmuri, kongrenin belirlenmeyen bir tarihe ertelendiğini, ancak komisyonun çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Magmuri, "Kongrenin ertelenmesinin bir kaç nedeni var. Batı Kürdistan (Suriye) partileri arasında anlaşmazlıklar var. Ayrıca Batıdaki anlaşmazlıklar ve sıkıntılar Kuzey Kürdistan (Türkiye) ve Güney Kürdistan (Irak) arasında da anlaşmazlıkları doğuruyor." şeklinde konuştu.

Magmuri kongre organizesini yürüten komisyonun dağıtılmadığını hatırlatarak, er geç Ulusal Kürt Kongresi 'nin toplanacağını ifade etti. Magmuri'ye göre kongre 2014 yılında yapılacak.

Kongrenin toplanamamasının temel sebebinin PKK olduğu, kendilerinin kongre üzerinde belirleyici bir rol almaya çalışmak istemesinin, Güney Kürdistan yönetiminde rahatsızlık yarattığı biliniyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.