Vali Musa Işın: "İslam bu toplumun şeref ve haysiyetidir"

Vali Musa Işın: "İslam bu toplumun şeref ve haysiyetidir"

Ağrı'da din görevlilerinin Nisan ayı toplantısına katılan İl Valisi Musa Işın, din görevlilerine vazifelerini hatırlatarak, toplumun ıslahı için çok çaban sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Ağrı Kültür ve Kongre Binası Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Ağrı Valisi Musa Işın, İl Müftüsü İbrahim Gemici, Eleşkirt, Taşlıçay ve Hamur ilçe müftülükleri ile din görevlileri de katıldı.

Toplantıda söz alan Vali Musa Işın, din görevlilerinin davranışları ile örnek olması gerektiğini kaydetti. Din görevlilerinin vazifelerine değinen Işın, toplumun ıslahı için cami mihrapları ile yetinilmemesi gerektiğini hatırlattı. Vali Işın, din görevlilerinin vazifelerini para ile ölçmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Vali Işın, "Arkadaşlar hepiniz çok ulvi hizmetler ifa ediyorsunuz. Toplum nezdinde çok itibarlı ve şerefli yerdesiniz. Sizler toplumun itibar ettiği örnek kimselersiniz. Toplumun örnekleri tüm davranışlarıyla örnekliklerini göstermelidir. ‘Lisan-ı hal lisan-ı kalden entaktır. (daha çok şey anlatır)’ İyi temsiliyet çok söze hacet bırakmaz." dedi.

“Parmaklar sizi göstermiyorsa görevinizin hakkını vermiyorsunuz demektir”

Vali Işın, din görevlilerinin vazifelerinin para ile ölçülmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer birileri örnek gösterilecekse bu parmak sizi göstermelidir. Eğer bu parmak sizi göstermiyorsa çok şeyden yoksunsunuz demektir. Çok ziyanımız var demektir. Görevimizi hakkıyla yerine getirmiyoruz demektir. İki meslek grubu topluma çok şey borçludur. Bunlar din görevlileri ve öğretmenlerdir. Toplumun geleceğinden neslinden ve eğitiminden sorumludurlar. Görevimiz para ile ölçülecek bir görev değildir. Elhamdülillah devlet din görevlilerinin tüm ihtiyaçlarını gideriyor. Dolayısıyla topluma hizmette ekstradan bir maddi beklenti içinde olmayınız. Malumunuz tüm peygamberler toplumlarına ‘Sizden ücret istemiyorum. Bizim mükafatımız alemlerin Rabbi olan Allah’a aittir.’ Bu şuurda olan din gönüllüsü kanaat sahibi olur, ücretine başka şeyler katmaz. Cüz parası, mevlit, cenaze parası gibi beklentiler sizin toplum nezdinde tesirinizi ortadan kaldırır."

“İslam bu toplumun şeref ve haysiyetidir”

Din görevlilerini vazifelerini hatırlatan Vali Işın, toplumun ıslahı için çok çabanın sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Vali Işın, "Şükrü, kanaati, sevgiyi, doğruyu, peygamberi anlatmalısınız. Camii mihrabı ile yetinmeyin. Ev ev, mahalle mahalle, esnaf esnaf dolaşarak güzellik ve sevginin, saygının, güzel ahlakın yerleşmesi için çok çaba gösterin. Unutmayın ki, tevekkül ve teslimiyette zirve yapanlar 'Asrı Saadeti' meydana getirdi. Aç gözlü ve kanaatsiz toplumu hiç kimse sevk ve idare edemez. Birebir ilişkilere önem veriniz. Hizmetlerinizi sadece camiden ibaret sanmayınız. İslam’a hizmet her Müslüman’ın görevidir, fakat sizin üzerinizde çok çok farzdır. Yaz kurslarını, tatilleri iyi değerlendirin. Gençliğe çocuklarımıza sahip çıkın. İslam bu toplumun şeref ve haysiyetidir. İslam kaybolursa bu toplum şeref ve haysiyetini kaybeder. İbadetlerin yanında en fazla sağlam iman ve güzel ahlak üzerinde  durun. Bilin ki iman amelden önce gelir. Kişi alim ama İslam’dan başka başka yerde ise, başka davaların içinde ise demek ki aklı selimden yoksundur. İlim var ama akıl yoktur demektir. Kendinizi sürekli günün şartlarına uygun bir şekilde yenileyin. Dini ilimlerin yanında pozitif ilimleri de araştırın. Gençlerimiz gayrı meşru güçlere ve işlere kaymasın. Herkese ulaşma imkanınız vardır. Yanlış yere giden her ferdin mesuliyeti size aittir. Allah yar ve yardımcınız olsun.” şeklinde konuştu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.