Varto DBP eski ilçe başkanı PKK'den tutuklandı

Varto DBP eski ilçe başkanı PKK'den tutuklandı

​Muş'ta PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 2'sinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Muş'un Varto ilçesinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında Varto DBP eski ilçe başkanı ve 5 kişi adliyeye sek edildi. Mahkeme heyeti, Varto DBP eski ilçe başkanı ve bir şüphelinin tutuklanmasına diğer 4 sanığında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Konuyla ilgili Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Varto İlçe merkezi ve kırsalında faaliyet yürüten PKK/KCK Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda; kuryelik/işbirlikçilik yaptıkları, örgütün sözde köy meclisi üyesi oldukları ve ölen örgüt mensuplarının cenaze törenlerini organize ettikleri tespit edilen şahıslara yönelik yapılan operasyonda 6 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bu şahıslardan Varto DBP eski İlçe Başkanı ile bir şahıs çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmış, diğer 4 şahıs ise Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmıştır.” denildi. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.