Xanikê Davası 3'üncü kez ertelendi

Xanikê Davası 3'üncü kez ertelendi

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde HÜDA PAR üyesi 2 kişinin HDP/PKK’liler tarafından katledilmesine ilişkin açılan davanın 3'üncü duruşması, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Bir kez daha ertelenen davanın bir sonraki duruşması 2

Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde 29 Mayıs 2015 tarihinde HÜDA PAR Cizre İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi M. Şerif Şimşek ile İdil İlçe Teşkilatı üyesi Abdulcelil Talayhan'ın HDP/PKK’liler tarafından katledilmesine ilişkin açılan davanın 3'üncü duruşması Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yine ertelenen davanın bir sonraki duruşması 2 Haziran'da görülecek.

Duruşmaya katledilen M. Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan'ın aileleri de katıldı. Tutuklu sanık S.T. görüntülü ve sesli bağlanma sistemi SEGBİS ile tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmayı takip ederek, mahkeme başkanının sorularına yanıt verdi. Davada tutuksuz yargılanan S.T'nin babası Ş.T ise duruşmaya yine katılmadı.

Tanıkların ifadelerinin ardından mahkeme heyeti, davayı bir kez daha erteleyerek, bir sonraki duruşmanın 2 Haziran Perşembe günü görülmesine karar verdi.

Öte yandan, daha önce serbest bırakılan sanıklardan S.T'nin babası Ş.T'nin adli kontrolünün kaldırılması ve tutuklanması ilgili avukatların talepleri mahkeme tarafından tekrar reddedildi.

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan dava avukatlarından Serkan Ramanlı, “Bugün M. Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan'ın katledilmesine ilişkin davanın 3'üncü duruşmasına devam edildi. Mahkeme savcıya mütalaasını sunması için 2 Hazirana kadar süre verdi. O günkü duruşmadan sonra muhtemelen dava karara bağlanacak. Umuyoruz ki bu katliamın meydana gelmesinde rolü olanlar hak ettikleri cezayı alırlar ve bir nebze de olsa adalet yerini bulmuş olur.” dedi.

M. Şerif Şimşek'in kardeşi Şükrü Şimşek ise “Bu gün 3'üncü duruşma yapıldı. Bu 3'üncü sefer oldu gidip geliyoruz. Artık yeter! Bu mahkeme sonuçlansın. Katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bir nebze de olsa şehit aileleri rahatlayacaklar inşallah. Mahkeme 2 Hazirana ertelendi. 2 Haziranda artık hâkimin kararını verip mahkemenin sonuçlanmasını umuyoruz.” ifadelerini kullandı. (Süleyman Tunç – İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.