Xanikê Davası’nın karar duruşması  4 Ağustos’ta video foto

Xanikê Davası’nın karar duruşması 4 Ağustos’ta video foto

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde HÜDA PAR üyesi M. Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan'ın HDP/PKK’liler tarafından katledilmesine ilişkin davanın 4'üncü duruşması yapıldı. Davanın karar duruşması 4 Ağustos’ta görülecek.

Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde 29 Mayıs 2015 tarihinde HÜDA PAR Cizre İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi M. Şerif Şimşek ile İdil İlçe Teşkilatı üyesi Abdulcelil Talayhan'ın HDP/PKK’liler tarafından katledilmesine ilişkin açılan davanın 4'üncü duruşması Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Bir kez daha ertelenen davanın karar duruşmasının 4 Ağustos’ta görüleceği belirtildi.

Duruşmaya, katledilen M. Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan'ın aileleri ve arkadaşları da katıldı. Tutuklu sanık S.T. görüntülü ve sesli SEGBİS sistemi ile bağlanıp, tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmayı takip ederek, Mahkeme başkanının sorularına yanıt verdi. Davada tutuksuz yargılanan S.T'nin babası Ş.T ise duruşmaya yine katılmadı.

Mütalaasını veren savcı iki sanık için ceza istedi

Mahkeme heyetine mütalaasını veren savcı daha önce serbest bırakılan ancak adli kontrol altında bulunan sanıklardan S.T'nin babası Ş.T. ve tutuklu bulunan S.T.’nin cezalandırılmasını istedi.

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan dava avukatlarından Serkan Ramanlı, “Bugün M. Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan'ın katledilmesine ilişkin davanın 4'üncü duruşması görüldü. Savcı mütalaasını mahkeme heyetine sundu. İki sanık için ceza istedi ve karar verilmesi  için 4 Ağustos’ta duruşmaya devam edilmesine karar verildi.” şeklinde konuştu.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.