Yahudi ve Hristiyanlarla Ticaret Yapmak Caiz midir?

Yahudi ve Hristiyanlarla Ticaret Yapmak Caiz midir?

Yahudi ve Hristiyanlarla alışverişte bulunmak İslam'ın yasakladığı bir davranış değildir.

Yahudi ve Hristiyanlarla alışveriş yapmak haram değildir. Onlardan mal alınır, kendilerine de mal satılabilir. Nitekim asr-ı saadette Peygamber Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) ve sahabe-i kiram Yahudi ve Hristiyanlarla alışverişte bulunmuştu. Hz Aişe'den (radiyallahu anha) rivayet edildiğine göre; Allah Resulü (aleyhissalatu vesselam) bir Yahudi'den veresiye yiyecek satın almış ve borcuna mukabil demirden yapılan zırhını rehin olarak kendisine bırakmıştı. (Buhârî).

Yahudi ve Hristiyanlarla alışverişte bulunmak İslam'ın yasakladığı bir davranış değildir. İslam dini alışverişlerde kendisiyle ticaret yapılan kişilere değil satılan ve alınan mala müdahale eder. Eğer satılan veya alınan mal; içki, domuz eti, leş ve benzerleri ise veya necis olan şeylerden müteşekkil yiyecek, giyecek ve içeceklerse bu durumda alışveriş haram olur.

Fakat bu tür kimselerle yapılacak olan alışverişler bizzat İslam'a ve Müslümanlara zarar verecekse kendileriyle alışveriş yapılmaz. Ne onlara maddi kaynak sağlayacak ürünler kendilerinden alınır ne de silah yapımında kullanılacak ürünler kendilerine satılır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.