Yasağın kısmen kalktığı Silopi'de öğrenciler eğitime başladı

Yasağın kısmen kalktığı Silopi'de öğrenciler eğitime başladı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle okula gidemeyen öğlenciler yasağın kısmen kaldırılmasıyla tekrar ders başı yaptılar.

Silopi'de 5 Nisan Salı günü başlatılan sokağa çıkma yasağı, operasyonların ardından 24 Nisan Pazar günü kısmen sona eridi. Yaşanan çatışma ve uygulanan sokağa çıkma uygulaması nedeniyle öğrenciler eğitimlerinden uzak kaldılar. Yasağın kalması ile beraber öğrenciler ve öğretmenler uzun bir aradan sonra tekrar ders başı yaptılar.

Kısmen yasağın kaldırıldığı Silopi'de sona eren operasyonların ardından bugün öğrretmen ve öğrenciler ders başı yaptı.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Zeynep Fidan, 3 hafta çocukların eğitimden geri kaldığını ve sıkı bir çalışma ile derslere devam ettiklerini belirtti.

 7’nci sınıf öğrencisi Zeki Babrak, Derslerimizden geri kaldık. Biz de istiyorduk İstanbul’da okuyan öğrenciler gibi aynı konularda olalım ama olmadı. Şimdi okullar açıldı ne kadar geride olsak da ders başı yaptığımız için mutluyuz.” dedi.

Çatışmaların ve sokağa çıkma yasağının mağdurlarından diğer bir öğrenci Navdar Evgin ise uzun bir aradan sonra ders başı yaptıklarını ve konulardan geri kaldıklarını belirtti.

Diğer bir öğrenci Kübra Katılmış da eğitimden geri kaldıkları için çok üzüldüklerini ve ev de sıkıldıklarını belirterek, bugün ilk beden eğitimi dersi gördüklerini ifade etti. (İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.