Yetim-Der Mayıs ayı faaliyet raporunu açıkladı

Yetim-Der Mayıs ayı faaliyet raporunu açıkladı

Diyarbakır'da yetim ve öksüzlere yönelik yürüttüğü hayır faaliyetleri ile tanınan Yetim-Der Mayıs ayı faaliyet raporunu düzenlediği basın açıklamasıyla kamuoyuna açıkladı.

Diyarbakır'da yetim ve öksüzlere yönelik yaptığı yardımlar ile tanınan Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Mayıs ayı faaliyet raporunu kamuoyuna açıklayarak, faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Yetim Der yetkililerinden Ali Taş, yaptıkları yardımların özellikle yetim ve öksüzler gibi Müslümanların çok daha hassas davranması gerektiği kişilere yönelik yapılıyor olmasının kendileri için büyük bir ehemmiyet taşıdığını, bu konuda imkân sahibi tüm Müslümanlara da daha hassas davranmalarını tavsiye ettiklerini söyledi.

Bildikleri, tanıdıkları ve ya çevrelerinden duydukları bir yetimin varlığından haberdar olan kim varsa kendilerine bu durumu mutlaka bildirmelerini talep eden Taş, böyle bir durumda kendilerinin haberdar edilmesinin kendileri için büyük bir önem arz ettiğini belirten Taş, kendileri hakkında bilgi sahibi oldukları bu tür aileleri tespit ederek her türlü imkanlarını bu hususta seferber etmeye hazır olduklarını söyledi.

“Mayıs ayında onbinlerce TL’lik yardım muhtaçlara ulaştı”

Son olarak başlattıkları “Bir yetime sende sponsor ol” kampanyası hakkında da bilgilendirmede bulunan Taş, kampanya kapsamında Mayıs ayında 260 yetime toplamda 8 bin 120 lira TL nakdi yardımda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Mayıs ayı içerisinde yaptıkları yardımları maddeler halinde açıklayan Taş, yaptıkları yardımları şöyle sıraladı:

13 yetime 100’er TL’den burs vererek toplam da bin 300 TL dağıtıldı.

13 Hafızlık öğrencisine 100’er TL’den bin 300 TL yardım olarak hesaplarına yatırıldı.

Yetimi olan 3 anneye 300 TL’den, 21 aileye ise 100 TL’den toplamda 3 bin TL yardım yapıldı.

Yetimi olan 10 aileye 50 TL tutarında gıda paketleri ile yardımda bulunuldu.

2 bin TL değerinde 80 kilogram kırmızı et yetimleri olan 40 aileye ulaştırıldı.

Bu ailelerden ihtiyacı olanlara; 2 buzdolabı, 2 fırın, 2 çamaşır makinası, 2 halı, 2 gardırop, 2 çalışma masası, 2 bisiklet ve nakliye gideri olmak üzere toplam 7 bin TL yardım yapıldı.

‘Huzura Adım’ projesi kapsamında 3 çiftçiye buzdolabı,  çamaşır makinası,  fırın, 6 adet halı ve mutfak malzemeleri muhteviyatlı toplamda 10 bin TL tutarında beyaz eşya yardımı yapıldı.

Mayıs ayında yapılan yardımlarını maddeler halinde sıralayan Taş, yetim ve öksüzleri olan ailelere yönelik yardımlarının her geçen gün artarak devam edeceğini belirterek, tüm gönüllü ve üyelerinin bu yardımları yetimlere ulaştırmada gayretli bir şekilde bu hizmetlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.