YETİM-DER’den fakir çocuklara ayakkabı yardımı

YETİM-DER’den fakir çocuklara ayakkabı yardımı

Yetim ve özsüzlere yönelik yaptığı hayır faaliyetleri ile Diyarbakır’da hizmetlerini devam ettiren YETİM-DER, tespit ettiği yetim ve öksüz çocuklara ayakkabı yardımında bulundu.

Diyarbakır’da yetim ve öksüzlere yaptığı yardımlarla tanınan Yetim Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YETİM-DER), ihtiyaç sahibi yetim çocuklara ayakkabı yardımında bulundu.

“Bu her insanın görevidir”

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan YETİM-DER Başkanı Fikret Karavil, kimsesiz, yetim, öksüz çocukların ayaklarının çıplak, üstlerinin elbisesiz olmasının vicdanen kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyleyerek, bu tür sıkıntıları yaşayan çocuklara sahip çıkılmasının çok büyük bir anlam ifade ettiğinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Karavil, “Bu sadece bizim değil her insanın görevidir. Öksüz ve yetimlerin ayakkabısız ve elbisesiz olduğuna insanın kalbi nasıl dayanır bilmem ancak bildiğim bir tek şey vardır ki bu mazlum evlatlarımızın hakkı bizim boynumuzdadır. Toplum olarak bunlara karşı mesuliyet sahibiyiz. Bu yüzden yardımlarımıza hiç hız kesmeden devam ediyoruz ve de edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

“Allah, YETİM-DER’i vesile etti”

Kendisine ayakkabı yardımında bulunulan Veysi Timuçin, fakir ve muhtaç bir aile olduklarını belirterek, kendi mağduriyetlerini ve çaresizliklerini gören YETİM-DER’e teşekkür etti.

Timuçin, “Kimse bizimle ilgilenmiyordu. Kimse bizi görmüyordu. Ancak, Allah YETİM-DER’i vesile ederek bize yardımlarını ulaştırdı. Büyük bir sıkıntı içinde idik.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.