Yetimler Vakfı, Siirt’te bayram öncesi yüzlerce çocuğu giydirdi

Yetimler Vakfı, Siirt’te bayram öncesi yüzlerce çocuğu giydirdi

Yetimler Vakfı, Ramazan Bayramı öncesinde Siirt’te yüzlerce yetim çocuğun giyim ihtiyacını karşılayarak yüzlerini güldürdü.

İhtiyaç sahibi yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik gıda, ayni ve nakdi yardım çalışmalarında bulunan Yetimler Vakfı, her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan Bayramı öncesi yetim çocukların yüzlerinin gülmesine vesile oldu.

Her ay düzenli dağıtılan yetim aylıklarının yanında bayram öncesinde de çocukların giyim ve ayakkabı ihtiyaçlarını karşılayan Yetimler Vakfı, Siirt’te yüzlerce çocuk için yetim giydirme çalışması başlattı.

Ramazan Bayramı öncesinde çocukların yüzünü güldürerek mutluluklarına ortak olduklarını söyleyen Yetimler Vakfı Siirt Temsilcisi Bülent Yüksek, yetimlerin bayrama boynu bükük girmemeleri için harekete geçtiklerini belirtti.

"Kadir Gecesi'nde yetim çocukları sevindiriyoruz"

Hayırseverlerin destekleriyle Kadir Gecesi'nde yetim çocukların yüzlerini güldürdüklerini dile getiren Yüksek, "Siirt Yetimler Vakfı olarak, her bayram olduğu gibi bu bayram da yetimlerimizi unutmadık. Yetim çocuklarımıza Kadir Gecesi gibi hayırlı bir geceyi yaşatabilmek için kıyafet ve ayakkabılarını giydirdik. Kadir Gecesi olması hasebiyle bir yetimi sevindirmenin ve yüzündeki tebessüm olmanın hayrı hadislerde sabit olduğu için ve büyük bir değer taşıdığından, bugünü tercih ettik ve bu mübarek günde yetimlerimizi sevindirdik." şeklinde konuştu.

Başvuru yapan yetimlerin sayısının oldukça fazla olduğunu ve yardım talebinde bulunan birçok yetim ailenin bulunduğunu dile getiren Yüksek, " Hayırseverlerin desteğinin, vakfın daha fazla yetime ulaşması ve onların ihtiyaçlarını karşılaması için kritik önem taşıdığını belirtti.

"Siirt Yetimler Vakfı'ndan destek çağrısı"

Yetimlerin ihtiyaçlarının karşılanması için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Yüksek, yetimleri göz ardı etmemeleri çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Buradan hayırseverlerle şu bilgiyi de paylaşmak istiyorum: Aslında vakfımıza başvuru yapan yetimlerin sayısı oldukça fazla. Bugün sadece bir kısım yetime yardım ettik ancak kayıt altına alamadığımız ve yardım talep eden birçok yetim aile bulunmaktadır. Gücümüz, var olan tüm yetimlere yardım etmeye yetmemektedir. Hayırseverlerin bilmesini isteriz ki yetim giydirmenin sevabı bitmeyen bir deryadır. Eğer bu hayrın farkında olurlarsa, bütün yetimlere el uzatabiliriz. Bizler, Yetimler Vakfı olarak fakir ve zenginler arasında köprü görevi görüyoruz. Bize destek olan hayırseverler bize güveniyorlar ancak daha fazla yetime ulaşmamız için desteğin daha da artması gerekiyor. Bütün hayırseverlerden beklentimiz, yetimleri görmezden gelmemeleri ve onları sevindirmeleridir." çağrısında bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.