YGS öğrencilerine yönelik ‘Moral ve Dua Gecesi’

YGS öğrencilerine yönelik ‘Moral ve Dua Gecesi’

Kâhta Çağrı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği YGS’ye girecek öğrencilere yönelik ‘Moral ve Dua Gecesi’ düzenledi.

Çağrı Der ve HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından saat 19.00’da Sahra Düğün Salonunda düzenlenen programa HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler ile Mahfuz Aytekin katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ezgi ve marşlarla devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Hür Dava Partisi Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, pozitif ilimlerin yanında İslami ilimleri de öğrenmenin gerekliliğine değinerek, “Bediüzzaman Saidi Nursi Hazretleri öğrenciyi bir kuşa benzetir. Kuşun hedefinde uçmak vardır. Kuşun uçabilmesi için iki kanadının olması gerekiyor. Bir öğrenci sadece pozitif bilimleri okursa fizik, kimya, biyoloji, matematik vs. o sadece bir kanadı oluşturur. Ama bunun yanında Kur'an, Hadis, Fıkıh, İlmihal, Kelam, Tefsir ilimlerini okumazsa uçma eylemi gerçekleştirilemeyecektir. Talebenin kuş gibi uçabilmesi için iki kanadının olması gerekiyor. Birinci kanadı dini ilimlerle ikinci kanadı ise fenni ilimlerle oluşmak zorundaki talebe uçabilsin.” diye konuştu.

Etkinlik Özlem Ajans Sanatçılarının seslendirdiği ezgi marşlarla devam etti.

Sınava girecek öğrencilere moral vermek için böyle bir program düzenlediklerini ifade eden Kahta Çağrı Der Başkanı Mehmet Aydın, "Bundan önceki yıllara baktığımızda YGS öğrencilerine yönelik yapılan moral geceleri her zaman gayri İslami bir şekilde yapılmıştır. Müslüman olarak biz dedik ki, yaptığımız bu etkinlik onlara bir alternatif olsun. Yani halkımıza ve gençliğimize gösterelim ki helal dairesinde de moral gecesi programları düzenlenebiliyor. Bu ilk olmasına rağmen gelecek yıl Allah kısmet ederse daha kapsamlı bir program düşünüyoruz.” dedi.

Programdan memnun olduklarını dile getiren YGS öğrencileri ise, “Bu yapılan etkinlikler bizlerin moralini daha çok artırıyor. Daha iyi motive oluyoruz. İslami çerçevede yapılan tüm etkinliklerde rahmet ve bereket olduğunu gördük. Yapılan bu etkinlik özellikle biz gençler için ahlaki ve manevi açıdan faydalı oldu.” dediler.

Etkinlik Remzi Cibik Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.  (Mehmet Eren - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.