Yolda mahsur kalan öğrencileri velileri kurtardı

Yolda mahsur kalan öğrencileri velileri kurtardı

Karlıova ilçesinde iki gündür devam eden kar yağışı yerini tipiye bırakırken Taşlıçay Köyüne gitmek isteyen öğrenciler yolda mahsur kaldı.

BİNGÖL-Karlıova İlçesinde iki gündür devam eden kar yağışı yerini tipiye bıraktı. Karlıova ilçesine bağlı 35 köy yolunun kapalı olduğu ve bu köylerin ilçe merkezi ile bağlantı kuramadığı öğrenildi.

 

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Taşlıçay köyü öğrencileri Karlıova İmam Hatip Lisesine Taşımalı eğitim kapsamında gittikten sonra, okul çıkışı minibüsleriyle köylerine dönerlerken, ilçeye beş kilometre uzaklıkta bulunan Toklular köyü mevkiinde araçları kara saplandı. Yolda Mahsur kalan 14 öğrenci ve şoför Karlıova Kaymakamlığı özel idareyi arayarak yolda mahsur kaldıklarını bildirdiler.

 

Donma tehlikesi geçiren öğrenciler, kaymakamlıktan yardım gelmeyince havanın kararması üzerine yakınlarını arayarak yardım istedi. Çocuklarını kurtarmak için tipide yola çıkan veliler, öğrencilere bir saat sonra ulaşabildi.

 

Greyderin geç geldiğini gören veliler donma tehlikesi geçiren öğrencilerini yaya olarak köye götürdü. Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin yer yer sıfıra indiği yolda Özel idareye bağlı greyderler dört saat sonra minibüse ulaşarak minibüsü kaldığı yerden çıkardı.

 

Silikozis hastalarıyla bilinen Taşlıçay köyü yolunun devamlı açık tutulması gerektiğini belirten köy sakini Ahmet Yürük "Bu yol kapalı olduğu zaman hastalarımız için tehlike arz ediyor,çünkü silikozis hastalarımız devamlı hastaneye gitmeleri lazım. Bu yüzden yolumuzun devamlı açık kalmasını yetkililerden istiyoruz" dedi. (Bülent Temiz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.