Yunus bebeği arama çalışmaları sürüyor

Yunus bebeği arama çalışmaları sürüyor

Muş'un Korkut ilçesinde 3 gün önce meydana gelen selde suya kapılan Yunus bebek, tüm aramalara rağmen halen bulunamadı.

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Karakale köyünde 3 gün önce meydana gelen selde suya kapılıp kaybolan Yunus bebek, tüm aramalara rağmen halen bulunamadı.

3 gündür yapılan arama kurtarma çalışmalarına rağmen Yunus bebekle ilgili bir ize ulaşılamadı. Ailesinin umut dolu bekleyişi sürerken 3 gündür Yunus bebeği arama çalışmalarına katılan köy halkı umudunu yitirmiş durumda.

Jandarma ekiplerinin aralıksız arama tarama çalışmalarını yürüttüğünü fakat bir ize ulaşamadığını söyleyen köy sakinlerinden Vedat Tuğrul, "3 gündür jandarma ve köy korucuları köylülerle beraber arama tarama çalışması yürütüyor. Yunus bebeğe ait bir bulguya ulaşılamadı. Köylüler umudunu kaybetmiş durumda. Çoğu evlerine döndü kaybolanın bebek olması işi daha da zorlaştırıyor. Evim işyerim talan oldu ama küçük bebeğimizin acısı hepsine bedel. Yunus bebek kurtulsaydı da bir evim daha harabeye dönseydi." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Öte yandan Muş Afet Acil Durum Müdürlüğünden yapılan açıklamada Karakale köyünde ön hasar tespit çalışmalarının başlatıldığı ve bu raporların Valilik başta olmak üzere Başbakanlık AFAD genel müdürlüğüne sunulacağı belirtildi.

Yapılan ön hasar tespit çalışmalarında 50’ye yakın ev, işyeri, ahır ve samanlığın zarar gördüğü, balçık ve molozların bu kullanım alanlarını kullanılamaz hale getirdiği belirtildi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.