Zihinsel engelliler kaybolduklarında parmak izlerinden bulunacak

Zihinsel engelliler kaybolduklarında parmak izlerinden bulunacak

Mersin’in Tarsus ilçesinde yeni geliştirilen uygulama ile zihinsel engelli çocuklar kaybolduklarında parmak izinden bulunacak.

Tarsus’ta kaybolan Alzheimer hastalarını bulmak için başlatılan parmak izi ve fotoğraflayarak oluşturulacak veri tabanına zihinsel engelli çocuklar ve bireylerde eklenecek.

Yaptıkları girişimin faydasına inanan Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan; Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tarsus Şube Başkanı Gülten İşcan  ve Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumu Müdürü Mustafa Zeki Sezer ile irtibata geçerek, kurumda eğitim gören 70 zihinsel engelli çocuğun parmak izini aldırıp, fotoğraflanmaları suretiyle veri tabanına dâhil edildi.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay yeri İnceleme ve Parmak izi ekibinin yaptığı çalışmanın ardından konuşan Emniyet Müdürü Salim Çakan; geçtiğimiz hafta başlatmış olduğumuz Alzheimer hastalarının parmak izli ve görüntü tespitleri vardı. Ailelerinin rızası ile bu yaşlılarımızın ve hastalarımızın kayıp olmaları ya da dışarıda herhangi bir şekilde aranmalarında bulunmalarını kolaylaştıracak bir uygulamadır. Zira zihinsel engelli  çocuklarımızın ve ilçemizde yaşayan zihinsel engelli diğer vatandaşlarımızın da yine aynı şekilde ailelerinin bilgisi dâhilinde ve rızalarıyla kayıt altına alınmaları, parmak izlerinin alınması, fotoğraflarının alınması, bu çocuklarımızın ve diğer engellilerimizin karşılaşacakları zorluklarda  onların kimliğini tespiti bizim işimize yarayacak güzel bir veri tabanı oluşturacaktır.” dedi. (Abdulakim Kurt-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.