10 bin TL bulamazsa kanser olacak

10 bin TL bulamazsa kanser olacak

Batman’da 14 senedir çeşitli hastalıklara yakalanan 54 yaşındaki yaşlı adam, son olarak yakalandığı hastalığı için 10 bin TL bulamazsa prostat kanseri olacağını belirterek yardım istedi.

Batman merkez Kısmet Mahallesi 803 Sokakta ikamet eden 5 çocuk babası Hasan Öztürk (54), 14 senedir yatalak ve yaşıyor. Son olarak yakalandığı prostat hastalığından dolayı  ameliyat olması için 10 bin TL gerekiyor.

Birçok hastalığı olan Hasan Öztürk, yaşadıklarını İlke Haber Ajansı’na anlattı.

Hastalığından önce rahat bir şekilde çalışarak ailesinin geçimini sağladığını belirten Öztürk, hastalığının ardından iş yapamaz hale geldiğini ve 14 senedir yatalak olduğunu söyledi. Sadece bakıcı parası ile kendisinin ve ailesinin geçimini sağlayabildiğini vurgulayan Öztürk, yetkililerden ve hayırseverlerden kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Öztürk şunları söyledi:

 “14 senedir yataktayım, hastalığımdan önce çalışıp evimin geçimini sağlıyordum. 2001 yılında mitral kapağımı değiştirdiler. 2004 yılında kalbimin üzerinde köprü yapılıp kalbim çalıştırıldı. 2004’ten sonra kalbimin iki önemli kapağından olan aort, tıkanmaya doğru gitti. 2 sene önce gene rahatsızlandım. Doktorlar artık ameliyat olamayacağımı söyleyip, tavi operasyonu yaparak aort kapağını çalıştırdılar. Tedaviden sora çarpıntılar oluyordu. Başka bir operasyonla kalbime pil taktılar. Şimdi de prostat ameliyatı olmam gerekiyor.” dedi.

“Ameliyat masrafı için 10 bin TL gereklidir”

Ameliyatta kullanılacak malzemelerin masrafını yeşil kartın karşılamadığını belirten Öztürk, “Doktorlar ‘Parçayı dışardan paranla alacaksın’ diyorlar. Ameliyat olmam için almam gereken parçalar ve ameliyat masrafı için, 10 bin TL gereklidir. Yoksa ameliyat olamayacağımı söylüyorlar. Yüklü bir paradır.14 senedir yatalağım ve çalışamıyorum. 10 bin TL’yi bulacak güçte de değilim.  Ameliyat olmazsam doktorlar, prostat kanseri olacağımı söylüyor.” şeklinde konuştu.

“İki ayağımı da kaybetmekle karşı karşıyayım”

Bu hastalıklarla beraber 6 senedir şeker hastalığına da yakalandığını söyleyen Öztürk, son olarak şunları söyledi: “Şeker hastalığımdan dolayı kılcal damarım tıkanmaya gitti. Bu yüzden bir parmağımı kaybettim. Hastalığım ilerlediğinden iki ayağımı da kaybetmekle karşı karşıyayım. Yetkili ve hayırseverlerin uzatacakları yardım elini bekliyorum. Yardım edenlere ömür boyu duacı olurum, param yok, gücüm yok son çarem budur.” (M. Sait Çelik–İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.