10'uncu Dönem Öğrenci Meclis Seçimleri Gerçekleşti

10'uncu Dönem Öğrenci Meclis Seçimleri Gerçekleşti

10'uncu Dönem Mersin Öğrenci Meclisi Seçiminde 39 oyun, 9'unu alan Mut Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Deniz Oral 10'uncu dönem İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.

MERSİN-10'uncu dönem Mersin Öğrenci Meclisi seçimi İleri Ortaokulu toplantı salonunda yapıldı. Seçime; Şube Müdürü Erol Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve ilçe temsilcileri katıldı.

 

Öğrenci meclisi seçiminden önce söz alan 9'uncu dönem Mersin Öğrenci Meclisi Başkanı Ahmet Gülhan Bal, "Geçen dönem seçim heyecanını kendimizde yaşamıştık. Demokrasi kültürünü tabana yaymak, okulumuzu, arkadaşlarımızı en iyi şekilde temsil etmek adına aday olmuştum. Öğrenci Meclisi Başkanı olarak Ankara'da toplanan Türkiye Öğrenci Meclisi'nde bulunmak bende farklı fikirlere saygılı olma ve tartışma kültürü gibi temel değerler kazandırdı. Siz sevgili arkadaşlarımın desteği ile çalışarak bugünlere geldik. Şu bilinmelidir ki Ankara ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunmak gurur vericiydi."dedi.

 

Şube Müdürü Özdemir yaptığı konuşmada "Bugün burada İl Öğrenci Meclisi Başkanını seçmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu tür faaliyetlerin yapılmasında yatan temel etmen öğrencilerimizin böyle bir süreç içerisinde yer almalarını sağlayarak onların demokrasi kültürünü özümsemesine katkıda bulunmak" dedi.

 

Özdemir sözlerine şöyle devam etti: "Bu sebepledir ki Milli Eğitim Bakanlığımız, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığımız, Büyük Millet Meclisi ile işbirliği içerisinde öğrencileri Ankara'da misafir ediyor. İlimizden giden öğrenciler Ankara'da diğer illerden gelen öğrencilerle tanışıyor. Onlarla çeşitli platformlarda çalışıyorlar. Öğrencilerimiz hem ülkemizin nasıl yönetildiği bizatihi görme imkânı buluyor hem de bir nevi vatandaşı temsilen bu duyguyu yaşamış oluyor. Bütün bu yapılanlar öğrencilerin demokrasi kültürünü özümsemesi için yapılıyor."

 

Özdemir'in konuşmasının ardından seçim sürecine geçildi. 7 adayın başkanlık için aday olduğu seçimde; 39 oyun, 9'unu alan Mut Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Deniz Oral 10'uncu dönem İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi. Oral, seçilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yaparak oy veren vermeyen herkesin temsilcisi olacağını belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.