Şehid Yasin Börü ve arkadaşları Mersin'de yad edildi

Şehid Yasin Börü ve arkadaşları Mersin'de yad edildi

6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları, Mersin'de düzenlenen programla anıldı.

HÜDA PAR Mersin İl Gençlik Kolları, 6-8 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken şehid olan Yasin Börü ve arkadaşları için anma etkinliği düzenledi.

Mersin'in Akdeniz ilçesi Belediye Konferans Salonun'da düzenlenen programda sunuculuğu, Abdullah Biçer'in yaptı. Program, okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Habip Armağan, yaptığı selamlama konuşmasında, Şehid Yasin Börü ve arkadaşları, bir ekim ayında, bir Kurban Bayramı’nda taşıdıkları iyilik ve yardımlaşma mesajının onlara yüklediği sorumluluk gereği yola çıkan bu asrın mücahitleriydi. Onlar, iyilik ve kötülük mücadelesinde iyiliğin, hak ve batıl mücadelesinde hakkın, güzellik ve çirkinlik mücadelesinde güzelliğin yanında olarak nebevi mesajın pratiği, aslı ve öznesi olduklarını ispat eden bu asrın Habibi Neccar’larıydı" dedi.

Armağan, "Onların bu muhkem ve kararlı çizgisi elbette bir takım karanlık mahfillerin de hedefi olmuş, bu çizgi birilerini daim olmak üzere hazımsızlığa mahkum etmişti. Ve işte bu karanlık eller, iyiliğin ve yardımlaşmanın eli olan Yasin Börü ve arkadaşlarını vahşice katlettiler. Yasin Börü ve arkadaşları, döktükleri kanları ile tarihe mesaj verdiler, geri durmadılar, ileri atıldılar ve şahadete kavuştular. Onların masumiyeti, geçmiş mazlumiyetin tefsiri oldu. Aziz, pak ve nurani kanları yeni bir dönemin kapısını açmış ve her daim büyük ve yüce bir örneklik olarak gösterdikleri iyilik mücadelesi Hür Gençliğin meşalesi olmuştur. Yasin Börü ve arkadaşlarının taşıdığı misyon, bugün biz hür gençliğin omuzlarına yüklenmiş ağır bir vazifedir. Bu vazife, bizlere mücadele etmeyi iyilik ve adalet yolunda her türlü zorluğu göze almayı farz kılmıştır. Bizler de bu farzın gereği olarak içerisinde yaşadığımız toplumda halka karşı hizmet sorumluluğumuzu yerine getirmek, iyilikleri çoğaltmak ve kötülüklere set olmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz.Şehit Yasin Börü ve arkadaşları, hüseyni şahadet mektebinin bu asırdaki tecellisi olmakla birlikte şahadet aşkını ve özlemini de bizlere miras bırakmıştır. Şehadetlerinin sene-i devriyesinde aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şahadetlerini bir kez daha tebrik ediyoruz. Hür Gençlik olarak bir kez daha sizlerin huzurunda söz veriyoruz ki; aziz şehitlerimizin bu kutlu davasını bedenimizde ruhumuz var olduğu müddetçe sürdüreceğiz. Onları hiçbir zaman için unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

Program, sinevizyon, tiyatro gösterimi ve Özlem Ajans sanatçılarının okudukları ilahi ve ezgilerle devam etti.

HÜDA PAR Hatay İl Başkanı İsa Emre ise, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi.

Program, Ferhat Pınar'ın ettiği dua ile son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.