İslami değerleri alaya alan CHP'li belediyeye HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Tanış'tan tepki

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış, CHP'li Tarsus Belediyesi'nin İslami değerleri aşağılayan oyunları sözde "kültür ve sanat etkinlikleri" adı altında sergiletmesine tepki göstererek, "Özellikle aile kurumuna bir saldırı var" dedi.

Mersin'in CHP'li Tarsus Belediyesi, merkez ve kırsal mahallelerde oynattığı oyunla hem cinsel içerikli hem de İslami tesettürü aşağılayan sahneleri sergileyerek halkın ahlaki değerlerini yozlaştırıyor.

CHP'li Tarsus Belediyesi tarafından sözde "kültür ve sanat etkinlikleri" adı altında yaklaşık 1 ay boyunca sürecek olan "yıldızlar altında yaz eğlencesi" oyunu çeşitli merkez ve kırsal mahallelerde ücretsiz sahneleniyor.


"Özellikle aile kurumuna bir saldırı var"

İslami değerlere hakaret edilen, şeyhleri aşağılamaya, çarşaflı kadınları küçük düşürmeye ve değersizleştirmeye çabalayan oyuna bir tepki de HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış'tan geldi.

Toplumun inancına hakaret içeren tiyatroların kabul edilemez olduğunu söyleyen Tanış, "Düzenlemiş oldukları tiyatrolarda özellikle çocuklar üzerinde olumsuz bir etki bırakıyorlar. Biz de HÜDA PAR olarak, bunu hiçbir şekilde kabul etmiyor, bunu reddediyoruz. Burada özellikle aile kurumuna bir saldırı var. Televizyonlarda dahi programlarda ve filmlerde RTÜK'ün müdahale etmesi gerekiyorken, bu tür şeylere neden müdahale edilmiyor?" diye sordu.

"Tiyatrolara ayrılan bütçelere karşı değiliz"

Tiyatrolara karşı olmadıklarını vurgulayan Tanış, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tiyatrolara ayrılan bütçelere karşı değiliz. Bugün ülkenin ekonomik buhrandan dolayı halkın parasını bu tür tiyatrolara, özellikle halkın değerlerine hakaret içeren bu tiyatrolara harcamasına biz kesinlikle olumlu bakmıyoruz ve buna karşıyız. Düzenlenen tiyatrolar bizim inancımıza, örfümüze ve geleneğimize aykırıdır. Çocuklarımızı geleneğimizden ve kültürümüzden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Biz bunu da kesinlikle reddediyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.