136 karateci ter döktü

136 karateci ter döktü

Van'da, 136 sporcunun katılımı ile yapılan "Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final Yarışmaları" son buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından 23-24 Mart 2019 tarihleri arasında Tunceli, Diyarbakır, Kilis, Bingöl, Van, Muş, Malatya, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman ve Elazığ'dan 136 sporcunun katılımı ile yapılan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final Yarışmaları sona erdi.

Nur Tatar Spor Salonunda yapılan ve 136 sporcunun katıldığı Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final Müsabakaları, Bayanlar Kata ve 30 kilogram, 34 kilogram, 38 kilogram, 42 kilogram, 46 kilogram, 50 kilogram, 54 kilogram ve +54 kilogram kumite kategorilerinde, Erkekler Kata ve 32 kilogram, 36 kilogram, 40 kilogram, 44 kilogram, 48 kilogram, 52 kilogram, 56 kilogram, 60 kilogram ve + 60 kilogram kumite kategorilerinde iki gün süren zorlu ve çekişmeli müsabakalara Van adına katılan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları, farklı kategorilerde 2 birincilik, 4 ikincilik, 2 üçüncülük, 2 dördüncülük ve 2 beşincilik madalyasının sahibi oldular.

Müsabakayı, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, Karate İl Temsilcisi Nurettin Tekin, Karate Federasyonundan gelen başhakem, yan hakem ve gözlemci heyeti ile çocukların aileleri izledi. 

Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final Müsabakaları Yıldızlar kategorisinde Van adına mücadele eden, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü erkek sporcuları, yıldızlar kategorisinde grup birinciliği kazandı. Müsabakalara ferdi olarak katılan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Esmanur Duran ise 42 kilogram birinci olarak 19-21 Nisan 2019 tarihleri arasında Bilecik'te yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Türkiye Şampiyonasında Van'ı temsil edecekler.

Açılış seremonisinde konuşan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan ve ülkemizin birçok farklı bölgesinde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Yarışmalarında ülkemizin yıldız adayları ilimizde buluşarak yine ülkemizin sporu için yetenek keşfinin yapıldığı ve bugün ise ev sahipliğini gerçekleştireceğimiz; Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final Müsabakalarımıza, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ailesi olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. İki gün boyunca farklı kategorilerde illeri adına tatemiye çıkarak müsabakalara katılacak olan bütün sporcularımıza şimdiden başarılar diliyor, bu müsabakalara katkı sağlayan tüm illerimizi ve sporcularımızı şimdiden elde ettikleri başarılardan dolayı kutluyor, başta hakemlerimiz olmak üzere antrenörlerimize ve emeği geçen herkese ilimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final Müsabakaları dereceye giren sporculara madalya ve sertifikalarının verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.