Van’da 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliği düzenlendi

Van’da çocuklara yönelik düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" programı Kale Parkı’nda yapılan final etkinliğiyle son buldu.

Van’daki cami ve Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklara yönelik düzenlenen 15 günlük namaz programı, yapılan finalle taçlandırıldı.


Yüzlerce çocuğun yanı sıra ailelerin de yoğun katılım gösterdiği etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Van Başkan Yardımcısı Ahmet Faruk Çevik’in namazın önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından ezan okundu, yüzlerce çocuk omuz omuza saf tutarak cemaatle ikindi namazı kıldı. İmam, müezzin ve cemaatin çocuklardan oluştuğu görüntüler çevredeki vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

"Namaz eğitimi sürecini final programıyla taçlandırdık"

Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörü Mustafa Öztünç

Programa ilişkin konuşan Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörü Mustafa Öztünç, "Kur’an Nesli Platformu olarak ülke genelinde ve dünya çapında şunu amaçlıyoruz; Ağustos ayı denildiğinde akla namaz gelsin. Namaz bilincinin Allah Resulünün tavsiyesi üzerine 7-10 yaş grubunda benimsenmesi ve öğrenilmesi, sevilmesi ve sevdirilmesi adına bir çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda, Ağustos ayı içerisinde 15 günlük namaz eğitimi programımız oluyor. Bu namaz eğitim programının sonucunda bir final etkinliğiyle programımızı taçlandırıyoruz. Amacı Allah Resulünün 7 yaşından itibaren çocuklara namazı öğretin emrine, tavsiyesine binaen bizler de istiyoruz ki gelecek nesillerimiz hayatlarını namazla şekillendirsinler. Bu şekillenmenin başlaması için de inanıyoruz ki çocuğun çekirdekten yetişmesi, küçük yaşta bunları öğrenmesiyle beraber hem kendileri hem de doğacak çocukları namazla hemhal olacaklar. Kur’an-ı Kerim’de emrettiği gibi namazın hayasızlıktan, kötülükten koruduğuna binaen bu çocuklarımız da inşallah hayasızlıktan ve kötülüklerden korunmuş olacaklar." ifadelerini kullandı.

"Yoğun katılımın olması sevindirici"

Final etkinliğine katılımdan memnun kaldıklarını söyleyen Öztünç, "Geniş bir katılım söz konusu. Ailelerimizin de çocuklarını camiye yönlendirilmesi ve bu tür etkinliklere ciddi bir teveccühlerinin olduğunu, bu ve benzeri çalışmaların artırılmasına yönelik kendi desteklerinin neler olabileceğini bizlere söylediklerini görüyoruz. Bununla beraber ailelerimizden, büyüklerimizden özellikle de anne ve babalardan bizim talebimiz; çocuklarına 7 yaşından önce namazı sevdirme, namazın ne olduğu bilinci verme ve 7 yaşından itibaren namazı emretme şeklinde bir yol ile çocuklarını eğitmeleridir. Allah Resulünün konuşulduğu, anlatıldığı mescitlerde ve mekanlarda çocuklarını bulundurmaları, kendileriyle beraber buralara gitmelerini tavsiye ediyoruz. Önemli olan çocuklara namazın sevdirilmesi. Namazın sevdirilmesiyle beraber ailelerin bu namaz etkinlikleri kapsamında çocuklarına kendi yapıları doğrultusunda nasıl sevdirilecekse o şekilde çocuklarına namazı aşılamalarını tavsiye ediyoruz. En önemlisi her mescide gittiğimizde her namaza katıldığımızda çocuklarımızı da kendimizle beraber namaza götürmemiz bu alışkanlığı kazandıracaktır diye inanıyoruz." diye konuştu.

"Bu tür etkinlikler asrımızın ihtiyacıdır"

Çocuğuyla beraber etkinliğe katılan Seyithan Erçiçek, "Bu etkinliklerin sürekli yapılması, çocuklarımızın namaza teşvik edilmesi gerekiyor. Bu kötü ortamda çocuklarımızı namaza alıştırmamız hem ahiretleri hem de dünyaları için güzel olacaktır. Ailelere çağrımız, çocuklarını namaz kılmaya teşvik etsinler. Bu tür etkinliklere göndersinler, örnek olsunlar. Bu, asrımızın ihtiyacı olan bir şeydir." şeklinde konuştu.

Namaz eğitimine katılan çocuklar da namaz kılmayı öğrendikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.