‘14 Şubat kapitalizm projesidir’

‘14 Şubat kapitalizm projesidir’

Van’da faaliyetlerde bulunan Sabır-Der bir açıklama yaparak, 14 Şubat’ın sevgililer günü olarak kutlanılmasının İslam’da yeri olmadığını ve Müslüman halkın bu tür etkinlik ve eğlencelerden kaçınması gerektiğini vurgulandı.

Sabır-Der sekreteri Yusuf Türk, 14 Şubat’ın sevgililer günü olarak kutlanılmasının İslam’da yeri olmadığını ve son yıllarda çok yaygın olarak kutlanan bu günün aslında kapitalizmin bir projesi olduğunu belirtti.

 

Müslüman halkın özellikle bu günlere has düzenlenen etkinliklerden uzak durması uyarısında bulunan Türk, “Evet, İslam’da sevgi ve muhabbet vardır, fakat bu sevgi ve muhabbet meşru dairelerde Allah-u Teâlâ’nın uygun gördüğü şekilde olanıdır.” dedi.

 

Özel olarak belirlenmiş günlerin kapitalizm projesi olduğuna dikkat çeken Türk, “Bugün bizler çocuklarımıza mahremiyeti anlatmalı, onları Kur’an’a ve Peygambere yönlendirmeyiz. Ebeveynler bu konuda çok dikkatli olmalıdır. Bu tür günlerin tümü batıl ve kapitalizm projesidir. Müslümanlar arasında yaygınlaşması çok tehlikelidir.” şeklinde konuştu.

 

“Kim bir kavme benzerse o da onlardandır”

Müslümanların başkalarına benzememesi gerektiğini belirten Türk, “Müslümanların kendisini muhafaza etmesi lazımdır. Kim bir kavme benzerse o da onlardandır. Günümüzde müslümanlar içerisinde bu kutlamalar Hıristiyanlara nazaran belki de daha fazladır. Bu da gösteriyor ki bizler Kur’an ve sünnetten uzaklaşmış, batıyı taklit etme yoluna girmişiz.” ifadelerini kullandı.


 

“Temel amaçları nikâhsızlığı yaygınlaştırmaktır”

Türk, “Söz konusu batı zihniyeti Müslümanları mukaddesatlarından uzlaştırmak adına her türlü yola başvurmuşturlar. Bunların bu yollarından bir tanesi de mahremiyetsizliği, hayâsızlığı Müslümanlar arasında yaygınlaştırmaktır. Bunun temel amacı nikâhsızlığı yaygınlaştırmaktır.” dedi. (Sedat Karatay-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.