2016 Batman Beşiri kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Batman Beşiri kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformun tarafından Batman'ın Beşiri ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Beşiri Hizmet-Der tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)” temasıyla tertiplediği etkinliğe ilçe halkı büyük ilgi gösterdi.

Mustafa Tufan'ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Çetin Uysal’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İsmail Tufan'ın mevlit okumasıyla devam etti. İlahilerin seslendirildiği etkinlikte vatandaşlar coştu.

Etkinliğinde Kürtçe bir konuşma yapan Âlimler ve Medreseler Birliği (ittihad'ul Ulema) üyesi Molla Beşir Şimşek, Hz Muhammed'e tabi olması gerektiği vurgusu yaptı.

Şimşek, “Peygamberin yolundan giderseniz bütün hayatınız boyunca güzellik ve mutluluğu bulacaksınız.  Allah'u Teâlâ peygamberleri dertleri ortadan kaldırması için göndermiş. Allah'u Teala peygamberleri göndermiş ki insanlar onlara tabi olsun diye. Bizler peygamberlere uymazsak, yol göstericimiz peygamber olmazsa nasıl rahmete kavuşacağız. Vallahi bizim barışımız, sulhumuz, tüm güzelliklerimiz bu meydanlarda başlayacak. Bu aşk ve sevgi evlerimizin içine, sokaklarımıza ve memleketimizin her yerine dolmazsa barış gelmez, kardeşlik olmaz, birlik olmaz. Çünkü barış ve kardeşliğin öğretmenleri peygamberlerdir. Her zaman peygamberler insanlığa bu yolu göstermiştir. Her zaman mazlumları kurtaran, insanları özgürleştirenler peygamberlerdir.” dedi.

Kur’an ve cami gibi manevi değerlerin insanları birleştirdiğine vurgu yapan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Camilerin vesilesiyle, Lailahe İllallah Muhammed Resulullah kelimesiyle, zekat, Kur’an-ı Kerim ile bu millet kardeş olmuştu. Ancak liderlik adına, makamlarını yükseltmek isteyenler komşuluğu bozdular, camileri yaktılar, Kur'an-ı Kerimi ayaklar altına aldılar, peygamber efendimizi dillerine doladılar. Milleti birbirine bağlayan bu manevi değerleri adeta kopararak bu milletin özgürlüğü davasında bulunuyorlar.”

Molla Beşir Şimşek’in ardında Eğitimci-Yazar Fehmi Kaplan Türkçe bir konuşma yaptı. Kaplan, yeryüzünün bütün müstekbirlerin Hz Muhammed'e karşı savaş açtığını söyledi.

Kaplan, “Beşer güçler bütün kuvvetleri birleşip Allah'ın peygamberine savaş açmışlar. Dikkat edin özgürlük adına kadınlarımızı, bacılarımızı, Müslüman kadınları iffetlerinden uzaklaştırdılar. Yeryüzünün bütün müstekbirleri bir olmuş Allah'ın peygamberine savaş ilan ettiler.  Sakın Muhammed öldü, bin 400 yıl önce geldi geçti demeyin. Vallahi kıyamete kadar Hz. Muhammed (a.s.v.) aramız da yaşayacak. Müslümanlar mücadelelerine devam ediyor.  Siz yeryüzünün bütün müstekbirleri, vallahi peygamberin yolundan gitmekten bizlere mani olamayacaksınız.”

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.