2016 Beşiri Ayrancı köyü kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Beşiri Ayrancı köyü kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy-Der tarafından Ayrancı (Dêraqira) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından köy sakinleri duygularını İLKHA’ya anlattı.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı (Dêraqira) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları kadın, erkek ve çocuklar duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonuna aktardılar.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin sevindirici olduğunu söyleyen Tenzire Sevim, “Köyümüze yapılan Kutlu Doğum etkinliğinden çok memnunuz. İstiyoruz ki her sene köyümüzde bu tür etkinlikler yapılsın. Bu etkinlikler çok keyif vericidir. Bu kutlu doğum etkinliğinden çok memnunuz. Bunu düzenleyenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Kutlu Doğum etkinliklerin sevincinin tüm köylere yayılmasını isteyen Feride Sevim, “Allah’a hamd olsun bu kutlu doğum etkinliğiyle çok keyif alıyoruz. Her sene kutlu doğum etkinliğinin köyümüzde yapılmasını istiyoruz. Peygamberimizin mevlidini kutladığız için çok seviniyoruz. Allah bu sevinci herkese de yaşatmasını diliyorum. Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Yaklaşık 7 defadır köylerinde Kutlu Doğum etkinliğinin yapıldığını hatırlatan Nezir Sevim, şunları söyledi:

“Köyümüzde her sene Kutlu Doğum ayı münasebetiyle etkinlik yapıyoruz. Yıllardır bu etkinliği yapıyoruz ve katılım çok oluyor. Bu etkinliği her sene yapmaya çalışacağız. Bunda katkısı olanlardan Allah razı olsun.”

Köy sakinlerinden Zeynel Abidin Sevim ise, “Allah’a hamd olsun, yıllardır köyümüzde Kutlu Doğum etkinliği düzenliyoruz. Çok şükür, bunun faydasını görüyoruz ve bununla çok mutlu oluyoruz. Tüm köylüler bu etkinliğe katılıyor. Bizler Peygamberimizi tanıyor ve mevlidini kutlamaya da devam edeceğiz. Bizler hiçbir zaman O’nun davasından geri durmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan çocuklar da duygularını paylaşarak, Kutlu Doğum etkinliğinin çok güzel olduğunu belirterek, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkürlerini ilettiler.

İLKHA

beşiri haberleri















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.