2016 Beşiri Dabalı köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Beşiri Dabalı köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy-Der tarafından Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Dabalı köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından duygularını paylaşan halk, Hz Muhammed’in davasından başka hiçbir davada kurtuluşun olmadığını belirttiler

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Danalı (Zêrcîl) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Bu tür etkinliklerle insanların bir araya geldiğini belirten katılımcılar, bunun vahdete vesile olmasını dileyerek, Hz. Muhammed’e olan sevginin her yönüyle gösterilmesi gerektiğini ve Hz. Muhammed’in hayatının örnek alınması gerektiğini ifade ettiler.

Katılımcılardan M. Abdulhakim Şimşek, “Kutlu doğum etkinlikleri yıllar önceden olması gereken bir etkinliktir. Yaklaşık 10 yıldır yapılmaya başlanılan kutlu doğum etkinlikleri bizleri ihya ediyor. Yapılan etkinliklerle Peygamber Efendimize salavat ve Allah-u Teâlâ’ya da şükürler ediyoruz. Allah-u Teâlâ Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden razı olsun. Her köyde Peygamber Efendimizin hayatı, İslam kardeşliği ve birliği anlatılıyor. Müslümanların çektiği dert ve cefaları ancak Hz. Muhammed’in sünnetini hayatımıza geçirerek bitirebiliriz. Allah-u Teâlâ’ya şükürler olsun ki bizlere Kutlu Doğum nimetini vermiş. Kutlu Doğum etkinlikleri Müslümanların birlik ve kardeşliğine sebep oldu. Allah-u Teâlâ tüm Müslümanları tevhit bayrağı altında birleştirsin.” dedi.

Kutlu Doğum etkinlikleriyle Hz Muhammed her zaman zihinlerde olduğunu belirten Yılmaz Duyan, “Peygamber Efendimizi sadece Nisan ayında değil her zaman okuyup sünnetini hayatımıza geçirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.  

Diyarbakır ve Batman’da yapılacak büyük Kutlu Doğum etkinlikleri için İstanbul’dan geldiğini ifade eden Abdurrahman Tekin, “Danalı köyünde yapılan mevlit etkinliğine de katılmak nasip oldu. Gerçekten yapılan Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzel oluyor. Peygamber Sevdalılar Platformu’nun organizasyonlarına hayranım. Allah onlardan razı olsun.” diye konuştu.

Yapılan Kutlu Doğum etkinliklerini beğeniyle takip ettiğini belirten Hüseyin Başaran, “Köy ve şehir merkezlerinde yapılan etkinliklerin faydasını çok görüyoruz. Bu etkinlikler sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Böylesi etkinliklerin daha çok ve her yerde olması gerekir, çünkü faydası çoktur." ifadelerini kullandı.

Danalı köy sakinlerinden Kasım Çoğlan, “Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerini takdir ediyorum. Yaptıkları tüm etkinliklerde başarılarını görüyoruz. Neredeyse Muhammedi sevdanın ulaşmayan bir yer bırakmadılar. Muhammedi sevdanın ulaşılmadığı yerlere de ulaşmasını temenni ediyorum.” dedi.

"Hz Muhammed'in yolundan gidenler hem dünya hem de ahiretini kazanıyor"

Batman merkezden etkinliğine katıldığını belirten Halis Batu, “Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzeldir. Yapılan etkinlikler insanların imanlarını kuvvetlendiriyor. Nisan ayının gelmesiyle salavat kampanyaları ve Kutlu Doğum etkinlikleri Peygamber Efendimizin sünnetlerini zihinlerimizde tazeliyoruz. Hz. Muhammed’in davasından başka hiçbir davada kurtuluş yoktur. Hz. Muhammed'in (sav) yolundan gidenler hem dünya hem de ahiretini kazanıyor.” ifadelerini kullandı. 

Köy sakini kadınlar da şunları söyledi: “Bugün köyümüzde Peygamber Efendimizin mevlitleridir. Yapılan mevlit etkinliğiyle çok seviniyoruz. Kutlu Doğum mevlitlerinin güzelliğini anlatmak mümkün değildir. Bu etkinlikler vesilesiyle Allah bizleri hidayet etsin ve Peygamberinin yolunu sürdürenlerden eylesin.”

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.