2016 Beşiri Dêraqira köyü kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Beşiri Dêraqira köyü kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy-Der tarafından Ayrancı (Dêraqira) köyünde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı (Dêraqira) köyünde düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliğine köy halkı yoğun ilgi gösterdi.

Ellerinde tevhid bayraklarıyla çocuk, genç, yaşlı, kadın salâvat ve tekbirler getirerek, etkinliğin yapıldığı alana akın etti. Güzel görüntülerin oluştuğu etkinlikte, özellikle minik çocukların ve yaşlıların alınlarına Allah ve Muhammed yazılı bandaj bağladığı görüldü. Evlerin damına tevhit bayrakları ve brandalar asıldı.

Sunuculuğunu M. Ali Şimşek’in yaptığı etkinlik,  köy meydanında Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat 13.00’te başladı.

Rehber İlahi Gurubunu seslendirdikleri ilahilerle devam eden etkinlikte Rehber Mevlid Grubu tarafından Mevlüd-i şerifin okunmasıyla duygulu anlar yaşanırken, bazı katılımcıların ağladığı görüldü. Mevlüd-i şerifin okunması sırasında güvercinler uçuruldu.

Daha sonra Sevgi-Der erkek İlahi Grubu ile Rehber İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle program devam etti.

“Kim Hz. Muhammed’e (sav) sarılmışsa aziz olmuştur”

Molla Yakup Yetiş’in açılış ve selamlama konuşmasının ardından   İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Şehmus Emlük Hoca Kürtçe bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Müslümanların 100 yıldır Hz. Muhammed (sav) ile kendileri arasına bir engel  konulduğunu  belirten Emlük, “Peygamberimizi tanımamızı engellediler. Kim Hz. Muhammed’i (sav) tanıdıysa azade oldu. Hz. Muhammed’i (sav) tanıyanlar, O’nun sayesinde devletler kurdular. Lakin 100 yıldır bu eşsiz önderi bize unutturmaya çalıştılar ve bizlere O’na sadece salâvat çekmeyi bıraktılar. Dünyanın neresinde olursa olsun, kim ki Hz. Muhammed’i (sav) tanıyıp, O’na sarıldıysa azad ve devlet sahibi olmuştur.” dedi.

“Halk Hz. Muhammed’in (sav) arkasından gitmek istiyor”

Hz. Muhammed’e (sav) sarılanların aziz, O’na tabi olmayanların ise zelil olduğuna vurgu yapan Emlük, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Küfür bunu anladı ve o yüzden bizimle Hz. Muhammed’in (sav) arasına perde koydu. Dünyada ve ahrette aziz olmamamız için bunu yaptılar. Ne Kemalizm, ne de Marksizm bize hiçbir şey getirmemiştir. Sizler bugün görüyorsunuz, Nusaybin, Cizre, Diyarbakır, Yüksekova kan ağlıyor. Eğer ki Hz. Muhammed (sav) olmazsa bizleri Marksizm ve Kemalizm hiç kurtarmayacaktır, bunu anlayın. Marksizm ve Kemalizm, bizlere zulüm ve kandan başka bir şey getirmedi. Bizler artık yeter diyoruz. Artık bu halk Hz. Muhammed’in (sav) arkasından gitmek istiyor.”

Konuşmanın ardından Rehber İlahi Grubu’nun seslendirdikleri ilahiler eşliğinden katılımcılar halay geçti.

Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Görceğiz’in yaptığı dua ve dağıtılan ikramlar ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu.

İLKHA



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.