4-6 yaş çocuklara yönelik Kur’an kursu açıldı

4-6 yaş çocuklara yönelik Kur’an kursu açıldı

Batman’da 4 ila 6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik bir Kur’an kursunun daha açılışı gerçekleştirildi.

Batman İl Müftülüğüne bağlı Cudi (İpragaz) Mahallesi'nde bulunan Hüseyniye Kız Kur’an Kursu bünyesinde 4 ila 6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik Kur’an kursu açılışı gerçekleştirildi.

İçerisinde oyun sahası, ders ve dinlenme odasının bulunduğu kursun açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılışa İl Müftüsü Turgut Erhan, müftülük çalışanları, kurs hocaları ve öğrenciler katıldı.

Kurdele kesiminin ardından İl Müftüsü Erhan ve beraberindekiler, kursta öğrenim gören 4-6 yaş grubu çocuklar ve Kur’an-ı Kerim öğrencilerini ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Yapılan açılış ve ziyaretin ardından basın mensuplarına Kur’an kursu hakkında bilgi verildi.

Hiç kimsenin çocuklarına güzel ahlaktan daha üstün meziyet kazandıramayacağını belirten Erhan, "Bugün bir daha 4-6 yaş Kur’an kursunu Batman’ımızda açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hiç şüphesiz geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın manevi duygularalar yetişerek kendi yaşamlarını sürdürmeleri bizim için en öncelikli konudur." dedi.

"Küçükken öğrenilenler adeta taşlar üzerine kazılmış yazılar gibidir"

Bir devletin en büyük yatırımı eğitim ve eğitimi alan çocuklara olduğuna değinen Erhan, "Batman’da 4-6 yaş kurslarını hemen her mahallemize açmak için gayret sarf ediyoruz. Küçükken öğrenilenler adeta taşlar üzerine kazılmış yazılar gibidir. Zihin ve fikir dünyasından hiç çıkmayacağını biliyoruz. Bu bağlamda çocuklarımızın 4-6 yaştan itibaren öğrenim görmeleri hiç şüphesiz önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

"Batman’da 140 Kur’an kursumuz var"

Batman’daki Kur’an kursları ile ilgili de bilgi veren Erhan, şunları söyledi: "Batman’da 70 tane Kur’an kursumuz var. Ancak diğer kurslarımızla beraber toplam 140 adet Kur’an kursumuz var. Bunların büyük bir bölümde de 4-6 yaş Kur’an kursu açmayı hesap ediyoruz. 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklarımız buradalar. Öğleden sonra okula gidecek olan çocuklarımız, sabah burada Kur’an eğitimi alıyorlar. Bu çocuklar öğleden sonra ayrıldıklarında anneler Kur’an eğitimine geliyorlar. Kursa gelen anneler, çocuklarını da Kur’an eğitimi için getiriyorlar."

Kur’an kurslarının bir rehabilitasyon merkezi gibi çalıştığını ifade eden Erhan, "Yani 7’den küçük 70’ten yukarı dâhil insanımıza hizmet vermek için çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bundaki hedefimiz, bu kadim topraklara, geleneğe sahip çıkan milli ve manevi değerleri özümsemiş bir nesli kendi kültürel değerlerine haykırı olamayan bir nesli yetiştirmek üzere çaba ve gayret sarf etmektedir. İnşallah bunu gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)














































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.