Alo 182’den alınan randevularda katkı payı alınacağı iddiası

Alo 182’den alınan randevularda katkı payı alınacağı iddiası

Hastanelerden randevu almak için 'Alo 182' hattını arayan vatandaşlar her arama için 4,5 TL ödeyeceği iddialarına ilişkin Sağlık-Sen Van Şubesi açıklama yaptı.

Son günlerde özellikle sosyal paylaşım sitelerinde  kullanıcılar, 'Alo 182' hattını aranmasıyla katılım payının alınacağını paylaşmaları üzerine , Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin  açıklama yaparak, şu an gündemde öyle bir uygulamanın olmadığını, ancak bu şekildeki iddiaların da gündeme gelmesinin etik olmadığını dile getirdi.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Bilgin, Sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere, bazı internet sitelerinde de benzer iddiaların olduğunu belirterek, buna rağmen Sağlık Bakanlığı’nın ve yahut bürokratların sessiz kalmasından  endişelendiklerini dile getirdi.

“Katılım payı alınacağı iddiaları bile bizi endişelendiriyor”

Sosyal medya aracılığıyla gündeme taşınan 'Alo 182' hattının aranmasıyla katılım payının alınacağını iddiaların olması bile kendilerini endişelendirdiğini söyleyen Bilgin, “Son günlerde gündeme gelen MHRS üzerinden, her randevu başı dakikasının iddialara göre 4,5 TL olduğu ile ilgili bir gündem var.  Bu konuda özellikle Sağlık Bakanlığı’nın ve yahut Ak Parti hükümetinden de herhangi bir yalanlama haberinin gelmemiş olması bir sağlıkçı olarak ve aynı zamanda bir vatandaş olarak ciddi manada bizi üzmüştür. Sosyal devletin gerekliliğinde sağlığa ulaşabilmenin en kolay yollarının tartışıldığı ve yönlendirmenin yapıldığı bir dönemde yüksek miktarda meblağların alınmış olması ve alınacağıyla ilgili iddiaların olması bile bizi endişelendiriyor.” dedi.

“Bakanlığın sessizliği iddiaları doğrular nitelikte”

Sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere, bazı internet sitelerinde de benzer iddiaların olduğunu belirten Bilgin, buna rağmen Sağlık Bakanlığı’nın ve yahut bürokratların sessiz kalması iddiaları doğruladığını söyledi.

Bilgin, “Daha önceki dönemlerde insanlar bir muayenehaneye gidebilmek için elindeki varlığından olan birkaç lirasını veyahut da bir koyununu satarak hastaneye gidebiliyordu. Vatandaşlar bu şekilde hastane muayenelerinde tedavi olurken, özelliklede hükümetin bu son dönemlerde yapmış olduğu icraatlar ile koğuş sisteminden, tek odalı, lavabosu, banyosu olan ve beş yıldızlı bir otel konforunda hastaneler yapıldı.  Bir yerde hükümetin ve yahut Sağlık Bakanlığı’nın böyle küçük bir meblağa tamah edeceğine biz inanmıyoruz. Ancak şöyle bir endişemiz daha var, özelliklede sosyal medyada dakikasının 4,5 olduğu ve yahut da bir randevu   ilgili iddiaları doğrular niteliktedir.” şeklinde ifade etti.

“Bu konuda halk bilgilendirilmeli”

İddialara karşılık halkın bilgilendirilmesini isteyen Bilgin, son olarak şu ifadeleri kullandı;

“Bizi üzen konu bu kadar hizmeti ve milyarlarca TL’lik yatırımları halkın ayağına sunan bir hükümetin böyle küçük bir meblağa tamah etmesidir. Bu noktada özelliklede sayın sağlık bakanlığımızın veyahut bürokratlarının bu konuda bizleri bilgilendirmesini ve eğer bu haber yalan ise bu haberlerin yalan olduğuna dair teyit etmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Değilse de en azından doğruluğu neyse bu noktada da bizi bilgilendirmeleri, halkı bilgilendirmeleri en doğru olanıdır.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.