Altın düşüşü bu kez kuyumculara rağbeti artırdı

Altın düşüşü bu kez kuyumculara rağbeti artırdı

Batmanlı kuyumcular, altın fiyatlarının düşmesiyle özellikle altın alan vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

BATMAN – Altın fiyatlarının düşmesi kuyumculara rağbeti yine artırdı. Altın fiyatlarının birden düşmesiyle özellikle altın alan vatandaşlar, kuyumculara akın etti.

 

Daha önce altındaki fiyat dengesizliği yüzünden piyasanın durgunluğundan yakınan kuyumcular, bu kez altındaki fiyat düşüklüğü vatandaşları kuyumculara akın ettirdi.

 

Altın fiyatının iki gün içerisinde aniden düşmesiyle özellikle altın alan vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Kuyumcu Habip Kaya, Amerika Merkez Bankası’nın (FED) yaptığı açıklamadan sonra dolar ve altın fiyatlarının düşüşe geçtiğini yorumladı.

 

Altındaki düşüşün en çok evlenecek olan ve ihtiyacı olan vatandaşlara yaradığını vurgulayan Kaya, “Altının gramı 86 TL’den 79 TL’ye, çeyrek 160 TL’den 143 TL’ye, yarım altın 320 TL’den 286 TL’ye cumhuriyet altın ise 620 TL’den 575 TL’ye düştü.” dedi.

 

Altın fiyatının düşmesi hem kuyumcuları ve hem de vatandaşları sevindirdiğini dile getiren Kaya, bu sayede piyasanın canlandığını kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.