“Amacımız Kur’an’la yaşayan bir nesil yetiştirmek”

“Amacımız Kur’an’la yaşayan bir nesil yetiştirmek”

Bingöl’ün Solhan ilçesinde "Öğrenciler Kur'an’sız kalmasın' projesi kapsamında İmam Hatip öğrencilerine Kur'an-ı Kerim dağıtıldı.

Diyanet-Sen Solhan Temsilcisi Mehmet Bingöl tarafından başlatılan 'Öğrenciler Kur'an'sız Kalmasın' projesi kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Veli Tuğa İmam Hatip Ortaokul öğrencilerine 500 adet Kur’an-ı Kerim dağıtıldığı belirtildi.

'Öğrenciler Kur'an'sız Kalmasın' kampanyasını 2 hafta önce başlattıklarını ifade eden Diyanet-Sen Solhan Temsilcisi Mehmet Bingöl, “Hedefimiz, Okullarda Kur’an dersi alan öğrencilere Kur'an-ı Kerim’i ulaştırmaktır. Öncelikle imam hatip okulları olmak üzere bütün okul öğrencilerine birer Kur'an-ı Kerim hediye etmektir. 1 adet 10 TL olup, şimdiye kadar 500 adet Kur’an-ı Kerim dağıttık. Bu sayıyı bine tamamlamayı düşünüyoruz. Kampanyamıza destek vermek isteyenlerin bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz. Amacımız Kur'an'la yaşayan bir nesil yetiştirmek." diye konuştu.

Solhan'da imam hatip okulları ile diğer ortaokul ve liselerde seçmeli olarak okutulan Kur'an-ı Kerim derslerine öğrencilerin talebi nedeniyle böyle bir adımın atıldığını belirten Bingöl, "Bu kampanyada bize destek veren, katkı sunan herkese ve Özelikle İlçe Müftülüğü ile Solhan esnafına teşekkür ediyorum.” dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.