“Amanos Tüneli Projesi” 2018 yılı yatırım programına alındı

“Amanos Tüneli Projesi” 2018 yılı yatırım programına alındı

Bölge illerinin İskenderun Limanı’na daha kısa mesafeden ulaşımını sağlayacak olan “Amanos Tüneli Projesi” Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2018 yılı yatırım programına alındı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde yürütülen ve bölge için “Çılgın Proje” olarak tanımlanan “Amanos Tüneli Projesi”nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2018 yılı yatırım programına alındığı açıklandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, projenin, bölgenin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.

Konukoğlu, “Bölge ihracatçılarının Akdeniz’e daha kısa sürede ulaşmasını sağlayacak ve bizim için ‘çılgın proje’ olan “Amanos Tüneli Projesi”nin, en kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz.”dedi.

Proje kapsamında birbiriyle bağlantılı 4 tünel bulunduğunu, otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla İskenderun Limanı’na ulaşımın ise Şahinbey-Polateli Organize Sanayi Bölgesi’nden 80, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nden ise 110 kilometreye kadar düşeceğini belirten Konukoğlu, şunları söyledi:

“Yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturacak tünel projesi, bölge illerinin ihracatını bu kanal üzerinden İskenderun Limanı’na oradan da dünyaya ulaştırılmasını sağlayacak. Bu ise elde edilecek zaman ve maliyet tasarrufuna bağlı olarak rekabet gücünün artması anlamında büyük bir önem taşıyor. Hassa ilçesinin ekonomik gelişimini de sağlayacak olan bu proje sadece Gaziantep’in değil Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin denize ulaşımını kısaltarak, bölgeyi denizle kucaklaştıracak ve ihracat kapasitesini artıracak.”

Konukoğlu, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, projenin bölgeye ve Gaziantep’e hayırlı olmasını diledi.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.