HAMAS yetkilisi Macit Ebu Hasan: Aksa Tufanı, ümmetin hazırlanması gerektiği mesajıdır

Gaziantep'te düzenlenen Aksa Tufanı'na destek mitinginde konuşan HAMAS yetkililerinden Macit Ebu Hasan, "Aksa Tufanı bize, Yahudilerin kuvvetinin bir örümceğin evi gibi hatta ondan daha zayıf olduğunu öğretti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Gaziantep tur otobüsleri park alanında "Kudüs ve Aksa Tufanı'na Destek" mitingi düzenledi.

Yağışa rağmen halk, mitinge yoğun katılım gösterdi.

Programa HAMAS yetkililerinden olan ve 20 yıl boyunca işgal rejimin zindanlarında esir tutulan Macit Ebu Hasan da katılarak bir konuşma yaptı.

Filistin'deki kardeşlerinden ve Kassam Tugayları mücahitlerinden selamlar getirdiğini söyleyen Ebu Hasan, soğuk ve yağışlı havaya rağmen meydanı dolduran halkı takdir etti.

Ebu Hasan, "Gaziantep'te şu an yağmur yağarken kardeşlerim Gazze'de kardeşlerimizin üzerine, çocuklarımızın üzerine, bacılarımızın üzerine kurşunlar ve bombalar yağıyor. 75 yıldan beridir Filistin halkımız bu zalimlerden çile çekiyor. Bu gasıplardan eziyet görüyor, zulüm görüyor. Bu düşmanlarımız, bu zalimler, bizlere saldırıyorlar. Gazze'mize saldırdılar, dinimize saldırdılar, namusumuza saldırdılar, canlarımızı aldılar. Bizler de onların açtığı ateşe karşı ateşle karşılık verdik. Onların ölümüne karşı ölümle karşılık verdik." dedi.


"Zafere ulaşana kadar mücadelemiz devam edecektir"

Aksa Tufanı operasyonunun nedenine dikkat çeken Ebu Hasan, "Aksa Tufanı, Peygamber'in İsra'ya çıktığı, Mirac'a çıktığı, mekân olan Kudüs'ün kurtuluşu içindi. Aksa Tufanı'nının sebebi cezaevinde olan 5 bin tane kardeşimiz, bacımız ve çocuğumuzun kurtuluşu içindi. Onlarca bacımız Yahudilerin, işgalci Yahudilerin zindanlarında. Yüzlerce çocuğumuz zindanlarda ve bazı gençlerimiz 40 yıldan daha fazladır israil zindanlarındadır. Kardeşlerim, Aksa Tufanı israillilere bir deprem yaşatmak için gelmiştir ve her bir Filistinli, israile deprem yaşatacaktır. Aksa Tufanı, siyonistlerle israillilerle oturup anlaşma yapan, sırt sırta veren o devletlere ders vermek için geldi. Ve bizler diyoruz ki; barış yoktur, onlarla anlaşma yoktur, zafere ulaşana kadar mücadelemiz devam edecektir. Ve kesinlikle Zafer'e de ulaşacağız." diye konuştu.

"Ümmet Gazze ile beraberdir"

Ebu Hasan, "Aksa Tufanı, İslam dini için yapılan bir cihattır. Aksa Tufanı, işgalcilere karşı yapılan bir savaştır, cihattır. Ve Aksa Tufanı, Allah'ın izniyle zafere ulaşacak bir cihattır. Aksa Tufanı, bütün işgalcilere ve onlara yardım eden, Gazze üzerinde entrika çevirenlere şunu söylemek için gelmiştir: Ümmet Gazze ile beraberdir. Ümmet Kassam Tugaylarının arkasındadır." diye ekledi.

Aksa Tufanı'nın, Müslümanlara öğrettiği şeylere işaret eden Ebu Hasan, "Aksa Tufanı bize, Yahudilerin kuvvetinin bir örümceğin evi gibi hatta ondan daha zayıf olduğunu öğretti. Ayrıca Yahudilerin arkasında olan zalimlere ve devletlere de ders vermiştir. Aksa Tufanı bizlere ümmetin azmini, gücünü tekrardan kendire getirmesi ve ümmetin hazırlanması gerektiği mesajıdır." dedi.

Gazze'deki mücahitlerin, Müslüman kardeşlerinden fiili ve sözlü destek beklediğini söyleyen Ebu Hasan, şöyle devam etti:

"Bu savaşın bitişi sadece bir şeyle olur. Sizlerden şehitler verilecek, bizlerin şehitleri Firdevs cennetlerinde olacaktır. Ve bizden geriye kalanlar da Allah'ın izniyle zafere ulaşacaklar. Bizler Filistin'i hürriyetine, güneyinden kuzeyine, denizinden nehrine, her tarafını özgürlüğüne kavuşturacağız. Bizler ya Filistin'in toprakları üzerinde izzetle yaşayacağız ya da şehit olup toprak altında olacağız.

Filistin'deki cihat, sadece Filistinlilerin cihadı değildir. Filistin'deki cihat, sadece Kassam Tugayları'nın cihadı değildir. Bilakis bu, ümmetin ve tüm Müslümanların cihadıdır. Bizler inşallah Filistin'i koruyacağız, Filistin'i hürriyetine kavuşturacağız ve Kudüs'ü hürriyetine kavuşturacağız. Kudüs'e öyle bir şekilde geleceksiniz ki, artık bundan sonra Yahudilerden vize almayacak, onlardan izin almayacak bir şekilde Kudüs'ü ziyaret edeceksiniz. Allah'ın izniyle hep beraber Kudüs'te namaz kılacağız." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.