Bakan Fakıbaba Kahta'da çiftçilere hitap etti

Bakan Fakıbaba Kahta'da çiftçilere hitap etti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde badem hasadına katılarak çiftçilere hitap etti.

Geceyi Adıyaman'da geçiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Vali Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat ve Salih Fırat ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile birlikte bugün Kahta ilçesinde düzenlenen badem hasadına katıldı.                         

Burada düzenlenen törende konuşan Fakıbaba, hedefi olmayan insanların başarılı olamayacağını kaydederek, bakan olduktan sonra günlük 20 saat çalıştığını söyledi. İnsanların farklı siyasi görüşlerinin olabileceğini ancak, birlik ve beraberlik konusunda hemfikir olunması gerektiğini ifade etti.

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde yaşanacaklara dikkat çeken Fakıbaba, "Bakın bu dualar önemli bu desteğiniz önemli arkadaşlar. Bu destek olmaz ise 15 Temmuz akşamı ne olacaktı biliyor musunuz? Çok samimi olarak, yürekten söylüyorum. Ertesi gün masaya oturacaklardı; şurası şuranın olacak, burası şöyle olacak, Türkiye'nin bir parçasını Avrupa topluluğuna kattık diyecekler ve Türkiye'yi işgal etmiş olacaklardı. Bunu görmemiz lazım." dedi.

Kıraç toprakların canlanması için çalışan çiftçilere teşekkür eden Fakıbaba, "Bundan 3- 4 sene önce her taraf çorak topraklardı değil mi? Ne büyük insanlarsınız. Bunu başarmak kolay değil. Bunu Avrupa'da başarırsınız. Niye? Günün 24 saati yağmur yağıyor. Zaten 3 tohum atsan ağaç çıkıyor. Ama erkek olan gelip şu kıraç topraklarda, şu yeşili ortaya çıkarabilmektir. Çalışkan insanlar bunu yapacak güçte olan sizlersiniz. Bunun için sizi yürekten kutluyorum. Bademin ne kadar önemli olduğunu, Adıyaman'ın ne kadar önemli olduğunu bir sağlıkçı olarak biliyorum. 100 gramında 550 kalori olduğunu, önemli besin maddesi olduğunu, ben gıdanın ne kadar önemli olduğunu bilen kardeşinizim." şeklinde konuştu.

Bakan Fakıbaba'nın konuşması ardından çiftçilerle beraber badem hasadı yapıldı. (Ömer Faruk Aydın-İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.