Bakan Varank Gaziantepli sanayicilerle bir araya geldi

Bakan Varank Gaziantepli sanayicilerle bir araya geldi

​Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep’teki temasları kapsamında kentteki sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi.

Gaziantep’teki temaslarını sürdüren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kentteki sanayici ve iş adamlarının sorunlarını dinlemek ve çözmek için sanayicilerle bir araya geldiklerini söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından Organize Sanayi Bölgesinde oluşturulan GSO Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki toplantı öncesinde merkezi gezen Bakan Varank, kursiyerlerle de sohbet etti. Kaynak eğitiminin verildiği alana geçen Bakan Varank, burada işçi yeleği giyip kaynak masasına geçti. Oksijen kaynağıyla 2 demir parçasını birleştiren Varank, ilk kez böyle bir deneyim yaşadığını belirtti.

Bakan Varank, daha sonra toplantı salonundaki sanayicilerle buluştu. Gaziantep Sanayi Odası Meclis toplantısında konuşan Bakan Varank, Gaziantep’in üreten ve çalışan bir şehir olduğunu söyledi.

Gaziantep’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Varank, Gaziantep’i yaşanan bunca sıkıntıya rağmen süreci iyi yönetebilen bir şehir olarak gördüğünü söyledi.

Varank, “Gaziantepli sanayiciler çok güçlü ve zorlukların üstesinden gelmeyi biliyor. İnşallah bu süreci hızlıca atlatırsak daha mutlu, daha güzel günler göreceğiz.” dedi.

Toplantıda makine sektörü ile ilgili müjde veren Varank, KOSGEB tarafından KOBİGEL Teknolojik Ürün Yatırım ve Stratejik Ürün Yatırım Programı kapsamında makinalarla ilgili ise yüzde 25 yerli makinaya ve yüzde 15 de yabancı makinaya ek bütçe verileceğini açıkladı.

Toplantıda konuşan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu da, Gaziantep ve Türkiye için gece-gündüz demeden çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi ise Gaziantep’in girişimciliği ve üretkenliği ile örnek bir kent olmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Gaziantepli sanayiciler olarak “Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Gaziantep” anlayışıyla şartlar ne olursa olsun çarkları döndürmeye çalıştıklarını belirten Ünverdi, üretim yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Varank sanayicilerin sorularını cevaplayarak taleplerini dinledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler