Bakan Varank'tan enflasyonla mücadeleyle ilgili açıklama

Bakan Varank'tan enflasyonla mücadeleyle ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, enflasyonla mücadeleyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı" ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Enflasyonla mücadele konusunda yeni destek paketler ve politikalar ürettiklerini belirten Varank, enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımları şöyle sıraladı:

"TSE ve TPE hizmetleri için ilan edilen yüzde 25 indirim 2019 sonuna kadar devam edecek. KOSGEB geri ödemeli destekte daha önce 30 Haziran'a kadar ertelenen borç ödemeleri 3 ay daha ertelenecek. KOSGEB tarafından destek kararı alınan üç farklı programla toplamda bir milyar liralık makine ve teçhizat yatırımına, yüzde 25’e kadar ilave destek sağlayacağız. Yerlileştirme programı kapsamında bir buçuk milyar liralık destek vereceğiz. Cari açığa neden olan ürünlerin yerlileştirilmesi için bir milyar lirayı aşan yatırım desteğini başlattık; ikinci çağrımızda en az bir buçuk milyarlık yeni yatırıma destek vereceğiz. Belgelendirme ücretleri, tasarım, marka ve patent tescil hizmetleri için ilan edilen yüzde 25 indirim 2019 yılı sonuna kadar devam edecek."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.