Başarılı öğrenciler dil eğitimi için yurtdışına gönderildi

Başarılı öğrenciler dil eğitimi için yurtdışına gönderildi

Hasankeyf Kaymakamlığı, yapılan değerlendirme sonucu başarılı olan üç öğrenciyi dil eğitimi için yurtdışına gönderdi.

BATMAN - Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve yaklaşık dört ay süren İngilizce kursunda yapılan değerlendirme sonucunda başarılı olan 3 öğrenci, yurtdışına dil eğitimine gitmeye hak kazandı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, öğrencilerin konuşma becerilerini ölçmek ve değerlendirmek adına bir mülakat sınavı yapıldığını belirtti.  Ayca, yapılan sınavlar sonucunda Evin Çakar, Gülcan Yalçın ve İrem Samsa adlı öğrencilerin yurtdışına dil eğitimine gitmeye hak kazandıklarını ifade etti. Ayca, eğitim niteliğinin yanı sıra kültür etkileşimin de yer aldığı projede öğrencilerin İngiltere’nin Londra şehrinde Burlington School dil okulunda yaklaşık bir buçuk aylık eğitime tabi tutulacağını ifade etti.

 

“Öğrencilere maddi destek sağlandı”
Öğrencilerin konaklama ve eğitim şartları hakkında da bilgi veren Ayca, “Kurs ve konaklama ücreti toplam bin 772 İngiliz Sterling; vize, pasaport, evrak ve uçak biletleri yaklaşık 2 bin 500 TL  ve haftalık ortalama 250 Sterling harçlık olmak üzere öğrenci başı ortalama 15 bin TL civarında harcama öngörülmüştür. Bütün bu giderler Hasankeyf Kaymakamlığınca karşılanmıştır.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.