Başarımın sırrı çok kitap okumamdır

Başarımın sırrı çok kitap okumamdır

Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda Gaziantep birincisi olan ortaokul öğrencisi, başarısının sırrının çok kitap okumak olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda Gaziantep birincisi olan ortaokul öğrencisi Fatma Zehra Aktaş (11), başarısının sırrının çok kitap okumak olduğunu söyledi.

Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulunda okuyan 5'inci sınıf öğrencisi Aktaş, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini okul birincisi olarak tamamladı. Okul derslerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim ve İslami kitaplar da okuduğunu belirten Aktaş, Siyer Sınavı'nda il birincisi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Aktaş, "Okumayı ve derslere çalışmayı seviyorum. Bundan dolayı okulda başarılı olarak takdir belgeleri aldım. Şimdi imam hatip okuluna gidiyorum. İmam hatip okulunda okumak benim için bir fırsattır. Çünkü hem derslerimde hem de dinimi öğrenmede başarılı olmama katkı sağlıyor. Dünyada başarılı olduğum gibi ahretimi kazanmada da başarılı olurum. Başarılı olmamda ailemin de katkısı var. Büyüyünce başhekim olmak istiyorum." dedi.

Okuldan çıktıktan sonra evde ödevlerini yapıp, kitap okuduğunu dile getiren Aktaş, sözlerine şöyle devam etti: "Namazlarımı kılıyorum, Kur'an-ı Kerim okumayı ihmal etmiyorum. Ben görevimi yaptıktan sonra gerisini Allah'a bırakıyorum. Derslerinize çalıştıktan sonra Allah'a güvenirseniz o işinizde başarılı olursunuz. Başarılı olmamın etkenlerinden biri de imam hatip öğrencisi olmak. İmam hatip okulunda okumak derslerime çalışmama çok fazla katkı sağlıyor. Arkadaşlarımın da imam hatip okulunda okumalarını tavsiye ediyorum."

Yaşıtlarına bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Aktaş, "Okul dersleriyle birlikte dini dersleri de öğrenmemiz gerekiyor. Boş zamanlarımda dini kitaplar okuyorum. Yaz tatillerinde Kur'an kursuna gidip Kur'an-ı Kerim öğreniyorum. Peygamber efendimizin hayatını okuyorum. Bu yıl Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer Sınavı'nda Gaziantep birincisi oldum. 60 sorudan sadece 3 yanlış yaptım. Önümüzdeki yıl da Siyer Sınavı'nda birinci olarak umreye gitmeyi hedefliyorum." ifadelerini kullandı.

Kızının başarısından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Sırrı Aktaş ise "Kızım ilkokul birinci sınıftan itibaren başarı üstüne başarı sağladı. Kızımın bu başarısını onu imam hatipte okutarak devam ettirmek istedim. Hem dini hem de dünyevi ilimleri öğrensin istedim. Bu yıl Siyer Sınavı'na katıldı. Gaziantep birincisi oldu. Önümüzdeki yıl umreyi kazanmayı hedefliyor. Okuduğunu anlayarak okuduğu için başarılı olduğunu düşünüyorum. Aileler, çocuklarının bir öğretmen veya memur olmalarını sağlamakla birlikte Allah'a kulluk görevini, dinini yaşamayı hiçbir zaman ihmal etmemeleri noktasında kendilerine yardımcı olsunlar." şeklinde konuştu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.